Hoveniersstudenten maken voor Arnhemmers een Vegetatiedak

Date

Dertien tevreden examenkandidaten en een vers vegetatiedak heeft de uitvoering van het keuzedeelexamenvak dak- en gevelbegroeiing opgeleverd. Een garage-dak in Arnhem was proeflocatie voor het project. Op nette en vlotte wijze is het examen uitgevoerd en ligt er nu een duurzaam en groen in plaats van het bitumen dak. De bewoners van “buurtactie Groendak Paasberg-Wellenstein” kunnen op het ‘modeldak’ een kijkje nemen of zij dit ook zelf willen laten aanleggen.

Ook op een deel van het schoolgebouw van Aeres Velp is er tijdens het examen een dak met drie verschillende methoden van ‘begroenen’, respectievelijk uitgezaaide stekjes, ingeplante pluggen en vegetatiematten, gemaakt. Projectleider en docent Eric Soer: “deze verschillende methoden hebben we speciaal toegepast om zo de verschillen in snelheid van aanslaan en uitstoelen te kunnen volgen en er van leren.”

Lesmateriaal

Het nieuwe lesmateriaal voor het keuzedeel Dak- en Gevelbegroening voor mbo-niveau 3 en 4 is ontwikkeld door nauwe samenwerking van het bedrijfsleven en onderwijs. Zo zat Branchevereniging VHG in de expertgroep die het projectteam feedback leverde. De vraag naar dak- en gevelbegroening groeit. Het aanleggen en onderhouden van groene daken en gevels stelt specifieke eisen aan de medewerkers die zich hiermee bezighouden. De initiatiefnemende partijen hopen dat met deze keuzemogelijkheid meer studenten zich in deze richting willen specialiseren.

Over Aeres Velp

De school in Velp heeft een vmbo, een mbo en een trainingscentre voor volwassenen. Op donderdag 23 mei wordt het Festival Goed Groen door de school georganiseerd. Belangstellenden kunnen dan o.a. een lezing volgen over ‘Klimaat neutrale maatregelen’ in de Thematent op het terrein aan de Pinkenbergseweg 5f te Velp. Tegelijkertijd is de kleurrijke Expositie Bloemsierkunst en zeker een bezoekje waard. Belangstellenden zijn van harte welkom op 23 mei tussen 15.00-21.00 uur. Entree is gratis.