Hoveniersteam Aeres Velp plaatst zich voor Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Date

“Yes, geweldig! We zijn door naar de finale en in de race voor de titel Nederlands kampioen”: aldus coach Elbert Roordink van Aeres MBO Velp. Tom Thomassen en Willem Mateman hebben zich samen met drie andere teams geplaatst in de 3-daagse kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg die afgelopen donderdag van start ging bij IPC Schaarsbergen te Arnhem.

De 8 teams van hoveniers in opleiding legden in 13,5 uur een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod kwamen. De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

Landelijke finale bij Tuinbeurs TuinIdee in ’s Hertogenbosch
De vier beste teams plaatsen zich voor de finale, in de week van 17 t/m 20 februari 2022 tijdens de grootste  Tuinbeurs van Nederland ‘TuinIdee’ in de Brabanthallen. De acht studenten worden hierop voorbereid door school en met extra trainingsopdrachten door de VHG Branchevereniging die deze wedstrijd organiseert voor Skills Heroes. Het kampioensteam mag, onder voorbehoud, Nederland vertegenwoordigen van 12 t/m 17 oktober 2022 bij de Worldskills in Shanghai.

Aeres MBO
Aeres MBO is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Verspreid over elf locaties in Gelderland, Utrecht, Friesland en Flevoland biedt Aeres MBO vakopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs.