Interne Aeres VHG Skillswedstrijd Tuinaanleg

Date

Velp 8/9 oktober 2021 – Komend weekend is de interne VHG Tuinaanlegwedstrijd voor Aeres teams bij Aeres MBO Velp. De hoveniers in opleiding werken in teamverband en leggen tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod komen.

De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

Beoordeling tuinen
De teams worden beoordeeld door een vakkundige jury o.l.v. Nicole Slagmolen  (mede-eigenaar hoveniersbedrijf Van Senten Groenprojecten). De jury bepaalt, middels een puntensysteem, wie naar de kwalificatiewedstrijd in november 2021 bij IPC Groen in Arnhem doorgaat. De beste vier teams (van de elf) uit deze laatste wedstrijd mogen hun Skills laten zien tijdens een tweedaagse op de grootste tuinbeurs van Nederland. Tuinbeurs TuinIdee is van 17 t/m 20 februari. Alle bezoekers kunnen dan de passie van het hoveniersvak met eigen ogen zien. De Nederlands kampioen die hieruit voortkomt mag zich vervolgens bewijzen op Europees- of Wereldniveau.

Aeres MBO
Aeres MBO is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Verspreid over elf locaties in Gelderland, Utrecht, Friesland en Flevoland biedt Aeres MBO vakopleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs.