Jikke Jansen derde van Nederland Skills Heroes Bloembinder

Date

Den Bosch, 22 maart 2024, fantastisch nieuws! Jikke Jansen (20 jaar) heeft de bronzen medaille gewonnen bij Skills Heroes Bloembinder. De uit Schalkhaar afkomstige 20-jarige bloemstudent van Aeres MBO Velp zit in het tweede leerjaar van de niveau 4 opleiding bedrijfsleider/ondernemer Bloemstylist. Zij loopt stage bij Flora Inn in Bathmen. Zelf is nog verbaasd over haar knappe prestatie want de concurrentie was pittig.

Jikke; “Bizar dat ik 3e ben geworden, na twee fantastische dagen. Deelnemen aan de Skills is een hele mooie ervaring. Eén om nooit meer te vergeten. De onderlinge sfeer met iedereen was heel fijn. Het waren leuke opdrachten waarbij ik mooi bloemwerk kon maken. Jammer dat het alweer voorbij is. Nu lekker nagenieten van de behaalde 3e plek!” 

 

Twee dagen lang hadden de acht deelnemers van de finale tijd om de opdrachten in het Festival/strand-thema te maken. Jikke was al als tweede aan de beurt om haar live demonstratie te geven over haar podiumstuk. Een deel ervan was al eerder voorbereid maar het afmaken gebeurde op het podium waarbij de bezoekers ook vragen mochten stellen. Het was spannend maar ze deed het hartstikke goed. Daarna werkte ze heel gefocust en rustig aan o.a. het boeket met eigengemaakt frame, een creatief presentatiebord en een aangeklede parasol. Binnen deze wedstrijd mogen de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten. Daarnaast wordt een beroep gedaan op hun technische vaardigheden en kennis over kleur, vorm en compositie. De school is heel trots op de prestatie van haar student. De beoordeling wordt gedaan door een vakkundige jury uit het beroepenveld.

 

Over Skills Heroes

Het meedoen aan Skills Heroes-vakwedstrijden heeft veel voordelen. Deelnemers krijgen de kans te excelleren in hun vak. Daarnaast ontwikkelen ze hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs. Vakwedstrijden zorgen ten slotte voor vaktrots, bij (begeleidende) docenten en jongeren, ze passen goed in het lesprogramma en bieden deelnemers een leerzame uitdaging. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen en voor de Tuinaanleg ook met de Koninklijke VHG. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt. Als kers op de taart gaan de kampioenen in oktober 2024 naar de WorldSkills in Lyon (Frankrijk) om te strijden voor de winst op het Europese podium.

Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstheroesnl