Joelle met Team NL op weg naar WorldSkills 2019 Kazan Russia

Date

Goed voorbereid vertrekt Nederlands kampioen Etaleur, Joëlle Weening, 19 augustus a.s. met Team NL naar het WK voor beroepen in Rusland. Terwijl haar klasgenoten al vakantie hadden trainde Joëlle nog een paar weken door bij Aeres MBO Velp om de wedstrijdtiming zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Zoals ze zelf zegt: “Ik probeer nu een groot deel van mijn vrije tijd en vakantie te besteden aan het aanleren van nieuwe technieken, het bijspijkeren van mijn Engels en inspiratie. In juni heb ik nog wedstrijdervaring kunnen opdoen tijdens een WK-oefeninterland. Ik ga vooral enorm genieten, het lijken de olympische spelen wel.”

Joëlle met Team NL op weg naar WorldSkills 2019 Kazan Russia

Met lef, durf en vertrouwen vertegenwoordigt Joëlle Nederland in de wedstrijd Creative Arts and Fashion, onderdeel van Visual Merchandising. De student mbo, die in juli haar niv4 diploma Styling & Design behaalde, wordt begeleid door haar docent Ellis Rexwinkel en coach Erika Scharff. Aeres Velp is ongelofelijk trots op de artistieke Joëlle en wenst haar en de andere Team NL deelnemers veel succes in Kazan. Joelle is te volgen op instagram @joelleteamnl .

30 ambassadeurs die jongeren enthousiast maken
Vakwedstrijden vormen een middel om jongeren enthousiast te maken voor beroepen waarbij met hoofd én handen gewerkt wordt. Vakwedstrijden verhogen ook de vaktrots. Het is van groot belang dat vakmensen trots kunnen zijn op hun opgebouwde kennis, vaardigheden en het werk dat zij ermee verrichten. Door deelname in Team NL krijgen jonge Nederlandse vakmensen een ambassadeursrol. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel van beste vakman of vakvrouw ter wereld.