Joëlle Weening naar World Skills in Kazan

Date

De titel ‘Beste Nederlandse vakvrouw 2019’ heeft ze al achter haar naam staan. Van de organisatie van Skills Nederland heeft Joëlle onlangs te horen gekregen dat ze Nederland in haar vak, Etaleur, mag vertegenwoordigen van 22 t/m 27 augustus 2019 in Kazan (Rusland).

Met lef, durf en vertrouwen gaat Joëlle die momenteel afstudeert bij Aeres MBO Velp naar de wereldkampioenschappen voor beroepen. Zij vertegenwoordigt Nederland bij het wedstrijdonderdeel Creative Arts and Fashion, onderdeel Visual Merchandising. Joëlle wordt begeleid door haar docent Ellis Rexwinkel, haar coach is Erika Scharff. De school is ongelofelijk trots op de artistieke Joëlle en wenst haar en alle andere deelnemers van Team NL heel veel succes in Kazan!

Training in Schotland
In voorbereiding op het WK gaat Joëlle eind juni met de kampioenen van drie andere Europese landen aan een oefenwedstrijd deelnemen in Schotland. Ze wordt vergezeld door Erika Scharff, sinds 2011 Chiefexpert Visual merchandising Skills Nederland. Erika heeft al een heel aantal Wereld- en Europeeskampioenen klaargestoomd. Daarnaast is het heel belangrijk om wedstrijdervaring op te doen.

WorldSkills 2019
Het belangrijkste doel van de WorldSkills-competitie is het bevorderen van beroepsonderwijs als één van de belangrijkste instrumenten voor sociale en economische ontwikkeling. De 45e WorldSkills-competitie zal meer dan 1.600 jonge professionals uit meer dan 60 landen bij elkaar brengen, zij zullen deelnemen aan meer dan 56 competities. Het evenement vindt plaats in KAZAN EXPO International Exhibition Centre, waar meer dan 1.500 experts het werk van de deelnemers zullen beoordelen. 

Aeres MBO Velp op internationale wedstrijden
In 2015 werd hoveniersteam Bram Wevers en Simon Kuiperij excellent 4e bij het onderdeel Gardening op de WorldSkills in Brazilië. Sharyn Jager werd op dezelfde wedstrijd 14e bij het onderdeel Floristry (Bloembinden). In 2016 behaalde Carmen Geurtsen de 9e  plaats bij Floristry EuroSkills in Zweden.

Informatieavond 13 juni
Heb jij belangstelling voor een groene en creatieve mbo-opleiding? Kom dan 13 juni 2019 naar onze informatieavond op de Pinkenbergseweg 5f in Velp. We hebben nog wat plekken beschikbaar en wie weet ga jij volgend jaar wel naar de EuroSkills!

 
Talent voor groei