Mark megatrots op certificaat Praktijkleren

Date

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend een diploma of certificaat voor een vakopleiding te behalen. Sinds de derde leerweg is ingevoerd in Nederland kunnen steeds meer mensen een praktijkverklaring in ontvangst nemen. Zo ging dat ook met de 18 jarige Mark Strikkeling uit Kilder, hij werkt bij Blumenhaus Erik HĂșlkenberg in Elten en heeft bij zijn werkgever de kans gekregen de benodigde vaardigheden en vakkennis op te doen om zo te slagen voor verschillende werkprocessen uit de opleiding Medewerker Bloem (in de derde leerweg route). Erik, zijn werkgever, heeft gezien dat hij een korenschoof gebonden boeket en rouwwerk zelfstandig kan maken. Marjolijn Adelaars is degene die namens Aeres MBO beoordeelde dat Mark certificeringswaardig is en het proces begeleidde vanuit Aeres.

De te leren onderdelen worden vooraf bepaald door de werkgever en de opleider en zijn een onderdeel van een mbo-opleiding. Tijdens het praktijkleren ontwikkelen kandidaten zich stap voor stap. De kandidaten volgen geen lessen en doen geen examen. Zij laten op de werkvloer zien welke vaardigheden en vakkennis van mbo-niveau 1 en/of 2 ze beheersen. Vanaf komend schooljaar heeft Aeres MBO ook de bevoegdheid om werkprocessen op niveau 3 en 4 aan te bieden in deze leerweg.

Praktijkleerbedrijven zijn er nooit genoeg
Ben je maatschappelijk betrokken én een erkend leerbedrijf, of wil je dat graag worden? Praktisch personeel nodig of investeren in het opleiden van je team? Doe mee met Praktijkleren en bied werkzoekenden en eigen medewerkers de kans op een mbo-praktijkverklaring.

Onderwijs en bedrijfsleven werken samen met gemeenten, UWV en de leerwerkloketten, met als doel om elkaars inzet te versterken en tot een regionale aanpak te komen voor werkzoekenden. De route 'Praktijkleren' is een instrument om bestaande en potentiële werknemers die (no)g geen BBL-diploma of mbo-certificaat kunnen behalen, breder en beter inzetbaar te maken binnen het bedrijf. 

Wil jij meer weten over het “Praktijkleren”, neem dan contact op met Marjolijn Adelaars (m.e.adelaars@aeres.nl) of kijk op https://www.aerestrainingcentre.nl/praktijkleren