Niek wint Aeres voorronde Skills Bloembinden

Date

Acht bloemstudenten van Aeres Velp en Almere streden tegen elkaar om de titel Beste Bloembinder van Aeres MBO te bemachtigen. Niek de Geest, derdejaars niveau 3-student van de locatie in Velp, heeft de onderlinge wedstrijd gewonnen en mag door naar de landelijke finale ‘Skills Heroes’ in Amsterdam.

Showboeket voor musical

Het was een lange en zenuwslopende dag voor de deelnemers van de Skills wedstrijd. De bloemisten in opleiding kregen de opdracht een showboeket voor musical ‘The Lion King’ en een cadeauversiering te maken. Voor het boeket verwachtte de jury daarbij een inkoop- en verkoopberekening. De 20-jarige Niek uit Arnhem verzamelde de meeste punten voor deze drie onderdelen en bleef Rik Masson, ook van Aeres Velp, net voor. Niek was dolenthousiast dat hij het ticket voor de finale gewonnen heeft.

Skills het grootste beroepenevent van Nederland

De Skills wedstrijden komen tot stand door de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. De Skills The Finals vormen hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo en mbo. Ruim 10.000 mbo’ers doen in de komende weken mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen.

Open dagen 2019

Aeres MBO Velp heeft open huis op 18 en 19 januari en Aeres VMBO Velp kunt u bezoeken op 25 en 26 januari. Kijk op de website voor meer informatie. Sinds 2017 is onze naam veranderd van Groenhorst Velp in Aeres Velp.  www.aeresmbo-velp.nlof www.aeresvmbo-velp.nl