Onze school is gezond

Date

Aeres Velp heeft het vignet Gezonde School behaald. Hiermee laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Aeres Velp is trots op dit behaalde resultaat.

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval. Mayke Rensen, directeur van Aeres Velp, is trots om een Gezonde school te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein al zien dat we inzetten op gezondheid”.

Bewegen en Sport
Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’. Hiervoor hebben we sinds januari 2019 Pauzegym in het leven geroepen. leerlingen die graag meer bewegen willen we gedurende de dag de mogelijkheid geven hun energie kwijt te kunnen. Hierdoor kunnen ze zich daarna weer beter concentreren tijdens de andere lessen. Bovendien is bewegen leuk en kan je op deze manier je gedachten even verzetten.

Gezondeschool.nl
Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer weten? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Open dagen
U kunt zelf een kijkje komen nemen op onze school. De open dagen staan weer voor de deur. Het weekend van 24 en 25 januari is het mbo en trainingcentre open huis en één weekend later, 31 januari en 1 februari zijn we open voor belangstellenden voor vmbo-onderwijs. Van harte welkom!