Rik Masson maakt bloemwerk voor Prinsjesdag 2021

Oud-student Rik Masson fleurt Prinsjesdag op met bloemsieraad voor politica's

Date

Hoe gaaf is het om door WorldSkills afgevaardigd te worden om op Prinsjesdag (21 september) een bloemsieraad te maken en aan te bieden aan onder meer (demissionair) staatssecretaris Mona Keijzer en minister Van Engelshoven. Dit overkwam Nederlands kampioen Bloembinden én oud-student van Aeres MBO Velp, Rik Masson. Vier andere ambassadeurs van WorldSkills zorgden voor de begeleiding, feestelijke kapsels, make-up en een lekker koninklijk gebakje. Aeres is supertrots op de rol van de talentvolle Rik.

Het Haagse Prinsjesdag-evenement vond traditiegetrouw plaats in de Beauty- en welness salon Aveda The Hague. Verschillende politica's bezochten de salon om hun haar en make-up te laten verzorgen en kwamen in gesprek met de vijf mbo-ambassadeurs. Dit gebeurde onder de vlag van 'Dit is mbo'.

Aeres MBO leidt kampioenen op
Het spreekt voor zich dat heel Aeres uitermate trots is op haar oud-student. Truda Kruijer, algemeen directeur Aeres (V)MBO, vindt het hartstikke leuk dat Rik deze kans krijgt en zegt: ‘Aeres leidt kampioenen op en die hebben na de opleiding prachtige banen!”. 

Aeres Velp is een school met een vmbo, een mbo en een trainingcentre in Velp. Het is een groene en creatieve school die zich richt op groene opleidingen zoals in het mbo: Bloembinden, Styling & Design en Hoveniersopleidingen.

Rik Masson met staatssecretaris Mona Keijzer Prinsjesdag 2021
Mona Keijzer showt het door Rik gemaakte bloemsieraad.

Rik Masson met onderwijsminister Van Engelshoven Prinsjesdag 2021
Onderwijsminister Van Engelshoven: "Ik ben ongelofelijk trots op deze mbo'ers."