Presentatie Aeres-studenten bij Klimaatcafé Arnhem

Date

Niels Pronk en Twan Geven hebben 29 september jl. geweldig gepresenteerd over Operatie Steenbreek in gemeente Rheden en Arnhem. Naast Aeres MBO Velp waren er ook boeiende presentaties te zien van Hogeschool van Hall Larenstein en Wageningen University & research. De zaal was goed gevuld met enthousiaste mensen die ook graag een groene en leefbare stad willen houden.

De twee hoveniersstudenten van de opleiding opzichter/uitvoerder groene ruimte, hebben beide ervaring opgedaan met Operatie Steenbreek waar goede oplossingen bedacht worden in de tuinen van burgers die vol liggen met steen. Studenten maken in overleg met de gemeente en de bewoner een tuinontwerp en leggen dit daarna ook aan met een groep studenten van de hoveniersopleiding. Tijdens de presentatie op het podium van het Arnhems Klimaatcafé vertelde de heren vol vuur over hun innovatieve ideeën om klimaatproblemen op te lossen of in ieder geval te verbeteren. Aeres MBO Velp heeft duurzaamheid in de praktijk dan ook hoog in het vaandel. Arnhem Klimaatbestendig zei op hun sociale media:  ’Conclusie van de avond is ‘Klimaatadaptatie heeft de toekomst.”

De eerste informatieavond van Aeres MBO Velp is op donderdag 10 november 2022.  Informatie daarover staat op: https://www.aeresmbo.nl/agenda/velp/informatieavond-10-november-2022
Meer informatie is te vinden op www.arnhemklimaatbestendig.nl