Rik Masson finalist Nederlands kampioenschap Bloembinden

Date

Rik Masson finalist bij NK Bloembinden

Wat was het spannend gisteravond, de jury had lang nodig om de winnaar van de kwalificatiewedstrijd Bloem bekend te maken. Silke Schoenaker, student van Zone.college plaatste zich als eerste finalist met één punt voorsprong op de nummer twee, Rik Masson. Rik is student van Aeres MBO Velp, de school die de sfeervolle Skills-kwalificatiewedstrijd organiseerde. Wat zijn we trots op hem!

Skills the Finals
Van de elf deelnemers uit het hele land mochten de beste acht door naar Skills the Finals. Deze wedstrijd is van 4 t/m 6 maart a.s. in Leeuwarden. De groene en creatieve Skillswedstrijden zijn echt supergaaf om te zien, voor meer informatie https://worldskillsnetherlands.nl/. De deelnemers moeten binnen een bepaalde tijd de opdrachten van bloembinden af hebben. Daarna bepaalt de jury, middels een puntensysteem, wie Nederlands Kampioen wordt en zich een jaar lang ‘Beste Vakvrouw/man Bloembinden’ mag noemen.

Aeres Velp en Skills

Aeres MBO Velp (voorheen Groenhorst Velp) heeft vaker kampioenen Bloembinden opgeleid. De Gelderse school is actief op vakwedstrijden en vindt het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen.
Volgende week zijn de open dagen van de VMBO afdeling en ook voor deze leerlingen organiseert de school het provinciaal kampioenschap van Skills Talents. Aeres VMBO Velp doet zelf ook mee met een team Bloemwerk en een team Tuinontwerp- en aanleg. Belangstellenden zijn welkom om te kijken op vrijdag 31 januari tussen 18.00-21.00 uur. Zaterdag 1 februari hebben we ook nog open huis tussen 10.00 en 13.00 uur.