Rik Masson Nederlands kampioen Bloembinder

Date

Rik kon het amper geloven toen vrijdagavond de winnaar van de Skills Heroes wedstrijd Bloembinden bekend werd gemaakt en zijn naam bij de gouden medaille verscheen. Tijdens de kwalificatiewedstrijd in januari ging Silke Schoenaker er met de eerste plaats vandoor. Nu waren de rollen omgedraaid. Rik, student van Aeres MBO Velp, piekte op het juiste moment. De school uit Velp is ongelofelijk trots op hun creatieve student.

Rik Masson: ‘Ik heb heel hard gewerkt om hier te staan. Ik ben er trots op dat dit mij nu goud heeft opgeleverd. Waarschijnlijk kan ik door naar het EK in Graz. Hoe gaaf is dat!’

Zes opdrachten
In de drie finaledagen maakten de acht finalisten zes opdrachten; een plantenarrangement, een showbloemwerk op zwarte oase ondergrond, een bruidsboeket, een haardecoratie én twee verrassingsopdrachten. De haardecoratie maakten ze voor een model, wiens haar gekapt was door de finalisten van de kappersopleiding. Rik was ook net een kapper zoals hij de met bloemwerk opgemaakte haarspeld, in stijl van het kapsel, aanbracht bij het model. Dat was nog best een tijdrovend klusje. Maar het zag er fantastisch uit en heel goed gelukt. Daarna maakten de finalisten van de fotografie-opleiding een foto van het eindresultaat.


‘Beste Vakman Bloembinden’ en TeamNL

Deze titel is een jaar lang van de Nederlands kampioen Rik Masson. Maar liefst 49 vakkampioenen werden gehuldigd in WTC Expo in Leeuwarden. Een aantal Skills-kampioenen kwalificeert zich voor deelname aan EuroSkills, het EK voor beroepen dat van 16 tot en met 20 september 2020 plaatsvindt in Graz, Oostenrijk. Op vrijdag 10 april wordt de samenstelling van Skills Team Nederland bekendgemaakt door Skills Nederland.

Aeres MBO Velp en Skills

Rik is de derde Nederlands kampioen Bloembinden in vijf jaar die Aeres MBO Velp heeft opgeleid. De Gelderse school is actief op vakwedstrijden en vindt het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen. Vorig jaar werd Joëlle Weening (toen ook student van Aeres Velp) Nederlands kampioen Etaleur en werd ze in Rusland op de WorldSkills zelfs zesde van de wereld.

Informatieavond donderdag 12 maart
Aankomende donderdag is er een informatieavond bij Aeres MBO Velp waar studenten en docenten alles over de groene en creatieve opleidingen kunnen vertellen. Welkom tussen 17.00-20.00 uur.