Rik Masson neemt deel aan het EK beroepen in Graz

Date

De 26 Nederlandse deelnemers voor komende editie van het EK voor beroepen zijn bekend. Rik Masson, student bij Aeres MBO Velp gaat ons land vertegenwoordigden in het vakgebied Bloembinden.Rik is al in maart van dit jaar uitgeroepen tot Nederlands kampioen Bloembinder. Met zijn deelname aan de Europese Kampioenschappen maakt hij kans op de titel beste vakman van Europa!

Rik Masson is enorm trots erop dat hij na 5 jaar keihard werken, dit mag gaan doen. "Ik ga keihard mijn best doen, ik zet me voor de volle 100 procent in. Ondanks dat ik het wel spannend vind, ga ik echt wel voor de winst!" aldus Rik. Het wordt voor Rik een drukke tijd, hij doet namelijk twee opleidingen tegelijk. Dus dat betekent twee keer zoveel werk en twee keer zoveel examens voor hem.

Bekendmaking Team Netherlands via Facebook

Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en Bert Beun, voorzitter College van Bestuur Deltion en ook Official Delegate voor WorldSkills Netherlands maakten de samenstelling van Team Netherlands 2020 door Covid-19 live bekend via Facebook. Rik en de anderen deelnemers, nemen als Team Netherlands van 6 t/m 10 januari 2021 deel aan EuroSkills 2020 in Graz, Oostenrijk. De komende maanden trainen de teamleden elk minimaal 400 uur met experts uit het bedrijfsleven en van scholen.

EuroSkills 2020 verplaatst naar 2021

EuroSkills zijn de Europese Kampioenschappen voor beroepen. De deelnemers van Team Netherlands hebben zich gekwalificeerd via deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Tijdens de Skills Heroes finale hebben zij bewezen de beste in hun vakgebied te zijn en hebben ze de gouden medaille bemachtigd! Oorspronkelijk waren de wedstrijden gepland in september 2020, maar vanwege Covid-19 zijn deze uitgesteld naar januari 2021. Zo'n 650 deelnemers uit 30 landen zullen dan strijden om de beste vakman of -vrouw van Europa te worden in een van de 45 beroepen.

Aeres MBO Velp en Skills

Rik is de derde Nederlands kampioen Bloembinden in vijf jaar die Aeres MBO Velp heeft opgeleid. De Gelderse school is actief op vakwedstrijden en vindt het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen. Vorig jaar werd Joëlle Weening (toen ook student van Aeres Velp) Nederlands kampioen Etaleur en werd ze in Rusland op de WorldSkills zelfs zesde van de wereld.