Strijd om plek bij Vakkampioenschappen

Date

Volgende week is de strijd om de regionale gouden medaille tijdens de mbo- opendagen op 24 en 25 januari! De laatste jaren organiseert Aeres MBO Velp kwalificatiewedstrijden van Bloem en Tuinaanleg zodat ook de vakkanjers uit onze regio zich kunnen laten zien op het Nederlands kampioenschap voor beroepen.

Strijd om plek op de vakkampioenschappen Skills Tuinaanleg en Bloembinden

Deze groene en creatieve Skillswedstrijden zijn echt supergaaf om te zien. We bevelen het daarom ook van harte aan om te komen kijken. De deelnemers moeten binnen een bepaalde tijd de opdrachten van bloembinden en de aanleg van een tuin klaar hebben. Daarna bepaalt de jury, middels een puntensysteem, wie naar het Nederlands kampioenschap mag.

Kwalificatiewedstrijd Skills Heroes Tuinaanleg door Branchevereniging VHG
Inzet is één van de vier tickets voor het Nederlands kampioenschap van 13 t/m 15 februari in Den Bosch. De teams van Aeres MBO Velp, Lentiz, Wellantcollege en Zone.college strijden vrijdag en zaterdag om het regionaal kampioenschap. Ruben Kolkman en Bram Stegers van Aeres MBO Velp hebben de voorrondes gewonnen en leggen net als de andere scholenteams een tuin van 5 bij 5 meter aan. Dit is veel werk voor deze tweedaagse en de spanning loopt altijd aardig op om alles af te krijgen.

Kwalificatiewedstrijd Skills Heroes Bloembinden
De bloembinderswedstrijd is aanstaande vrijdag. Rik Masson, student specialist Bloem gaat de strijd aan met de andere tien kandidaten uit het land. De beste acht kwalificeren zich voor het Nederlands kampioenschap 'Skills the Finals' die van 4 t/m 6 maart in Leeuwarden wordt gehouden. 

Iedereen is welkom om te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen tijdens de open dagen van Aeres MBO Velp op de Pinkenbergseweg 5f. Voor meer informatie: www.aeresmbo-velp.nl https://www.vhg.org/actueel-agenda/nationale-wedstrijd-tuinaanleg http://www.skillsheroes.nl/