Student Niek en docent Joyce finalisten NK Floral Art junioren

Date

Eén van de onderdelen van onze bloemstudenten is zichzelf uitdagen en leren onder tijdsdruk te werken tijdens een wedstrijd Bloembinden. Afgelopen woensdag 13 november organiseerde VBW Oost de wedstrijd tijdens haar kerstshow voor ruim 500 bloemisten uit de regio. Niek de Geest van Aeres MBO Velp eindigde met prachtig creatief bloemwerk op de derde plaats in de regiowedstrijd Nederlands kampioenschap Flower Art junioren. Hoe leuk is het als student en docent allebei finalist zijn. Joyce Wagemans is docent Bloem bij Aeres Velp en daarnaast werkt ze ook nog af en toe bij bloemist De Pronkkamer uit Twello.

De Arnhemse Niek is tweedejaarsstudent vakexpert Bloem en werkt vier dagen in de week bij d’Oude Bloemensmidse in Renkum en heeft één dag les bij Aeres MBO Velp. De dertig finalisten zijn nu bekend. Naast Niek heeft ook docent Joyce Wagemans, ondanks haar drukke werkzaamheden als docent en het afronden van haar HBO opleiding, zich knap geplaatst voor het kampioenschap. Op 23 en 24 september 2020 strijden zij om de nationale titel.

Wereldtopper Per Benjamin

Binnen het thema ‘Fashionable X-mas’ verzorgde regionale arrangeurs en de internationale wereldtopper Per Benjamin een prachtige show, die werd opgeluisterd met muziek en dans. De Zweedse bloemarrangeur, die ook boeken schrijft over dit onderwerp, praatte de show vlot aan elkaar. Naast bekende toppers uit Nederland demonstreerde ook Ilene Westerbroek (oud-student van Aeres MBO Velp). Zij gaf heel gevat antwoord op de vragen van Per Benjamin en vertelde het publiek hoe ze het bloemwerk opbouwde. Plusminus 500 vakgenoten genoten zichtbaar.

Aeres MBO Velp opleider van bloemisten

De avond in Deventer was één mooi bloemenfeest! Wil jij dit vak ook leren? Aeres MBO Velp en Aeres Training Center Velp leiden studenten en volwassenen op voor een diploma in het vak bloembinden. De Open dagen zijn binnenkort evenals de proeflessen, check dat hier. We informeren je graag. Bij het Aeres Training Center Velp is het mogelijk de vakopleiding in modules te volgen.