Succesvolle expositie Bloem bij Aeres Velp

Date

De oh’s en de ah’s waren niet van de lucht tijdens de jaarlijkse expositie Bloemsierkunst door de studenten van Aeres VMBO en MBO uit Velp. ‘Machtig mooi', zei een aantal van de ruim 2000 bezoekers over de kleurrijke bloemwerken. Studenten liepen op het zonnige festival rond in plantaardige, zelf ontworpen, kleding en vertelden de bezoekers van alles over hun opleiding.

Alle bloemstylisten in opleiding moesten vorige week aan de bak voor de overgangstoetsen of examenwerk. In twee aula’s en een groot praktijklokaal konden de belangstellenden de bruidsboeketten, rouwbloemen, tafeldecoraties en meer creatief bloemwerk zelf bewonderen.

Demonstratie Bloemsierkunst 31 mei

Studenten demonstreerden in groepjes van drie hoe ze bijvoorbeeld een bruidsboeket maken. Allemaal waren ze voorzien van een microfoontje en met hulp van presentator en bloemarrangeur Sjacco Gerritsen (oud-leerling en Nationaal Kampioen Bloemsierkunst) werkten ze samen aan een leuke inspirerende demonstratie. Sjacco Gerritsen vroeg ze om bepaalde technieken uit te leggen of stelde vragen over de plantenkennis. De zaal zat iedere keer goed vol met bezoekers en professionals die op deze manier wat kennis opdeden over het vak en de trends van deze tijd. Gedurende de demonstraties werden de examenkandidaten beoordeeld door docent Hein Otten.

MBO informatieavond 14 juni

Donderdag 14 juni heeft Aeres MBO Velp (voorheen Groenhorst Velp) een laatste informatieavond voor leerlingen of volwassenen die nog zoekende zijn naar een groene en creatieve opleiding of bijvoorbeeld de avondopleiding Bloemstylist voor volwassenen. U bent van harte welkom 14 juni tussen 17.00 en 20.00 uur.