Team Aeres Velp wint intern goud bij Tuinaanleg

Date

Vier teams van Aeres MBO streden afgelopen weekend voor intern goud bij de VHG/Skills wedstrijd Tuinaanleg. Tom Thomassen en Willem Mateman hebben de meeste punten behaald en gaan van 4 t/m 6 november het in de landelijke kwalificatiewedstrijd opnemen tegen tien teams van de overige groene mbo scholen van Nederland.

De hoveniers in opleiding werken in teamverband en legden tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod kwamen. De wedstrijd Tuinontwerp & -aanleg is voor talenten met groene vingers. Zij moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ze hebben verstand van planten en kennis van de benodigde gereedschappen en machines. Creativiteit en flexibiliteit zijn belangrijke elementen tijdens de wedstrijd. Ook wordt er gelet op klantgerichtheid, snel en secuur werken en of het vakteam beschikt over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden vol te houden.

Teams Aeres MBO
Aeres Velp mocht twee teams inzetten omdat het team uit Leeuwarden zich had teruggetrokken.
Als vierde eindigde het piepjong team (15 en 16 jaar) van Aeres MBO Nijkerk. Muus Gunneweg en Arian van Beek, twee leerlingen van de doorlopende leerrroute, kregen een extra compliment 'aanstormend talent, waar men nog veel van gaat horen' van de jury. 
Het team van Aeres MBO Almere, Henno Nagel en Koen Wagenaar, werd derde met iets meer punten. Als tweede eindigden Twan Geven en Harm Verhoef (Aeres MBO Velp), die de laatste dag nog heel dichtbij kwamen bij de eerste plaats door een flinke eindsprint in te zetten. Willem Materman en Tom Thomassen wonnen uiteindelijk het interne Aeresgoud en mogen door naar de landelijke kwalificatiewedstrijd bij IPC in  Arnhem.

Landelijke finale bij Tuinbeurs TuinIdee in ’s Hertogenbosch
De vier beste teams van de landelijke kwalificatiewedstrijd plaatsen zich vervolgens voor de finale, in de week van 17 t/m 20 februari 2022 tijdens de grootste Tuinbeurs van Nederland ‘TuinIdee’ in de Brabanthallen. De acht studenten worden hierop voorbereid door school en met extra trainingsopdrachten door de VHG Branchevereniging die deze wedstrijd organiseert voor Skills Heroes.