Thijs van Voorst tweede van Nederland bij Skills Heroes Bloembinder

Date

Yes! Thijs springt een gat in de lucht! Het is hem gelukt. Presentator Tim Senders roept o.a. Thijs van Voorst van Aeres MBO Velp op het podium voor de titel Beste Bloembinder 2022. Dolblij hoort Thijs dat hij als tweede van Nederland is geëindigd, de zilveren medaille, net na Bente van Meurs van Yuverta die het goud won en vóór Jasmijn Klein Oonk van zone.college met de bronzen medaille.

De 17-jarige Thijs uit Wageningen loopt stage bij Blooms & Blossum in Lunteren en zit bij Aeres MBO Velp op school in het tweede leerjaar van de BOL-opleiding Bedrijfsleider/ondernemer bloem. In het voortraject is hij door Rik Masson en zijn docent/coach Hein Otten extra getraind. Het werk van Thijs viel op vanwege zijn pastel getinte, duurzame productpresentatie “Fresh start”.  In het bedrijf Lathyrus.nl vond hij een sponsor en met deze bloemen maakte hij de presentatie tot één geheel. Een persoonlijke vlog met als de achtergrondmuziek ‘purple rain’ gaf uitleg aan de jury. Daarnaast maakten de deelnemers vier verrassingsopdrachten, een berekening en een procesbeoordeling.

Skills 2022 driemaal tweede van Nederland

Niet voor niets zijn de Skills het paradepaardje bij Aeres Velp. In het verleden stonden studenten al vaker op het hoogste podium bij Skills the Finals. Aeres (V)MBO vindt het belangrijk dat studenten/leerlingen zich meten met de Nederlandse top in de beroepenwedstrijden, georganiseerd door Skills Nederland. Een vak leren, talentvol vakmanschap, het is zo belangrijk voor de economie, de werkgelegenheid en Nederland.
Aeres MBO Velp is ongelofelijk trots op de deelnemers en begeleidende docenten. Drie keer zilver! Dit jaar is Thijs van Voorst dus tweede van Nederland bij het onderdeel Bloemwerk. Bij Hovenier/Tuinaanleg, georganiseerd door de Koninklijke VHG, behaalden Willem Mateman en Twan Geven ook de zilveren plak. En om het verhaal compleet te maken: de vmbo’ers Juliëtte van Elferen en Amelie van Maanen deden mee bij de Skills Talents en wonnen daar het zilver bij Bloemwerk. Wat een talenten zijn er in de diverse opleidingen in Velp. Op naar Skills 2023!