Uitreiking VHG certificaten 2022

Date

Nederland heeft er weer een aantal geschoolde aankomende- en hoveniers bij die via Aeres Training Centre in Velp de VHG Brancheopleiding het hele jaar gevolgd hebben. Er werden 6 certificaten Hovenier en 10 certificaten Aankomend Hovenier uitgereikt en ondertekend.

Na een welkomstwoord van Marieke Kersten (teamleider) spraken de docenten Elbert Roordink en Henri Peters de avondcursisten toe die het certificaat behaald hadden. Met een gezellige barbecue en een drankje werd het jaar feestelijk afgesloten. Van deze groep gaat bijna iedereen door naar het volgende jaar. Vanaf september 2022 gaat ook de opleiding VHG Vakbekwaam Hovenier van start. De cursisten die daar voor slagen ontvangen dan in 2023 het door VHG erkende diploma Vakbekwaam Hovenier.

Aeres heeft licentie VHG Groene Hotspot

In de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche kent men de licentiescholen van VHG Brancheopleiding. Deze groene hotspots zijn nauw gelieerd aan Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en hebben als doel het bevorderen van het vakonderwijs in de hoveniers- en groenvoorzieningssector. Het is een vakopleiding die zich speciaal richt op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken. Doordat de deelnemers in deze opleiding vaak wat ouder zijn dan de studenten in de reguliere opleidingen, de opleiding in de avonduren plaatsvindt én de inhoud van de opleiding alleen op het vak gericht is, wordt deze door deelnemers en bedrijven hoog gewaardeerd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het Aeres Training Centre, we starten weer op maandag 19 september 2022.