Veel belangstelling voor groene opleidingen

Date

“Wat een geluk dat we vanavond sfeer mogen proeven bij Aeres MBO Velp”; aldus een bezoekster van de Informatieavond afgelopen donderdag. Eén dag later was namelijk de persconferentie waar premier Rutte beperkende maatregelen moest opleggen vanwege de coronacrisis. De groene en creatieve mbo-school in Velp hield een open avond voor belangstellenden van de opleidingen Bloem, Styling & Design en de hoveniersopleiding.

En blijkbaar dacht zij dit niet alleen, het was een goed bezochte avond. Er werden veel vragen beantwoord door de studenten en docenten over de groene opleidingen die in Velp gegeven worden. 

Veel werk
Je merkt dat er veel werk is in deze branche. Bloemisten en hoveniersbedrijven tippen hun toekomstige werkne(e)m(st)ers om de opleiding bij Aeres te volgen. Aeres Velp staat goed aangeschreven, is een groene hotspot voor de hoveniersbranche en was het eerste Floral Education Center van de Koninklijke VBW (vereniging bloemist winkeliers). Dit houdt in dat er een nauwe samenwerking is tussen het bedrijfsleven en het groene onderwijs om tot meer instroom en kwalitatief hoogwaardige uitstroom te komen.

Proeflessen LRA
De Lerende Regio Arnhem organiseert proeflessen voor klas 4 vmbo in de week van 29 november. Bij Aeres MBO Velp is nog plek om je aan te melden voor de proefles van de hoveniersopleiding of bloem op 29 november en Styling & Design op 2 december. Bel 088-0205200 of mail velp@aeres.nl

Open dagen 2022
In het weekend van 21 januari zijn er weer bezoekmomenten. We starten op vrijdagavond met een webinar en op zaterdag 22 januari is er tussen 10.00 en 15.00 uur een open huis. Op 9 maart zijn er ook proeflessen om kennis te maken met de mbo-opleidingen. Kijk op onze speciale opendag-pagina: https://www.opendagvelp.nl/. Hier kun je je ook aanmelden voor één van de openhuis-momenten.