Werken met de zeis

Date

Twaalf Niveau 4 studenten en docent van Aeres MBO Velp hebben een bijzondere en ambachtelijke training gedaan. Sandy van den Ban van Zeisles.nl uit Hellevoetsluis verzorgde deze cursus .

Wat boften we met het mooie droge herfstweer. Gisteren hebben de niveau 4 studenten van Aeres MBO Velp een bijzondere en ambachtelijke training gedaan. Sandy van den Ban van Zeisles.nl uit Hellevoetsluis verzorgde deze cursus  voor de twaalf studenten. Na de training over veiligheid en onderhoud werd op het Biljoen in Velp de praktijkles uitgevoerd.

Aeres MBO Velp vindt het belangrijk dat de opleiding zo duurzaam en breed mogelijk aangeboden wordt. Daarom heeft docent, Rick Jansen, het initiatief genomen om te zorgen dat de hoveniers in opleiding deze techniek leren beheersen. Steeds meer landschapsbeheerders werken met de zeis omdat het kleinschalig landschapsonderhoud grote voordelen heeft ten opzichte van het werken met grove machines. Het is verrassend hoeveel werk je met een zeis kan verzetten. Maaien met de zeis is niet gevaarlijker dan met bijvoorbeeld het werken met de bosmaaier en gelijktijdig is het ook fijn voor de oren van de mensen die in het gebied fietsen, wandelen of werken.

Online Informatieavond
Heb je nou ook interesse in het beroep van hovenier of één van de andere creatieve opleidingen? Donderdag 12 november 2020 is er tussen 17.00 – 20.00 uur een online informatiemiddag/avond voor onze mbo-opleidingen. Je kunt je opgeven via:
https://www.aeresmbo.nl/agenda/velp/online-informatieavond-12-november-2020