Zesde van Nederland en een hand van de Koning

Date

24 maart jl, tijdens de prijsuitreiking Skills The Finals van de MBO beroepenwedstrijd, werd de gouden medaille 'Beste Hovenier" uitgereikt door Caroline van der Plas aan Willem Mateman & Twan Geven van Aeres MBO Velp! Zij mogen door naar de EuroSkills in Polen, later dit jaar. Maud Berendsen werd zesde van Nederland bij het beroep Bloembinder. De groene en creatieve mbo- school in Velp is enorm trots op de prestaties van de finalisten en de begeleidende docenten!

En wat heeft Maud het goed gedaan. Nuchter als dat ze is, was ze twee dagen lang aan het werk, liet zich door iedereen fotograferen en ging stoïcijns door met de minuscule details van de bloemwerk-opdrachten. De bloemstudent liet daar zien wie ze was en welke stijl haar het beste past. En wat ook geweldig is en wat zeker niet iedereen overkomt, ze kreeg een hand van Z.M. Koning Willem Alexander. De koning bezocht de mbo beroepenwedstrijd en liet zich informeren over mbo beroepen o.a. bij de metselaars en de bloembinders!

  

Hoveniersteam gaat door naar de EuroSkills

Bij de wedstrijd Hovenier/Tuinaanleg, georganiseerd door de Koninklijke VHG,  behaalden Willem Mateman en Twan Geven in januari al de gouden plak.  Polen is gekozen om gastheer te zijn van de achtste EuroSkills competitie in 2023Alle gouden medaillewinnaars van Skills Nederland gaan in principe van 5-9 september 2023 naar EuroSkills Gdansk 2023 om de strijd met de Europese kampioenen aan te gaan.

Skills 2023 en Aeres Velp

Niet voor niets zijn de Skills het paradepaardje bij Aeres Velp. In het verleden stonden studenten al vaker op het hoogste podium bij Skills the Finals. Aeres (V)MBO vindt het belangrijk dat studenten/leerlingen zich meten met de Nederlandse top in de beroepenwedstrijden, georganiseerd door Skills Nederland. Een beroep leren, talentvol vakmanschap, het is zo belangrijk voor de economie, de werkgelegenheid en voor Nederland. Al met al weer mooie dagen voor ons groene en creatieve mbo. WorldSkills Netherlands Aeres VMBO en MBO