Skills The Finals: de uitslagen zijn bekend!

Date

Tijdens Skills The Finals op 23 en 24 maart jl. hebben onze vmbo-leerlingen en mbo-studenten hun uiterste best gedaan om hun beste resultaat neer te zetten. En dat is gelukt! In dit artikel lees je hoe het onze vakkanjers is vergaan, gesplitst naar vmbo en mbo.

Skills Talents - vmbo

Aeres VMBO Almere

Sienna Koning en Jodi Raaijmakers moesten voor het onderdeel Dienstverlening & Producten een lichtkrant ontwerpen voor de presentatie van een boek, een draaiboek maken van de dag, een lunch verzorgen en een kastje maken waar je boeken in kan zetten. Ze hebben keihard gewerkt maar kwamen helaas tijd te kort. Ze werden 7e en waren terecht zeer tevreden over het werk dat ze hebben gemaakt en de docent ook: “Toppers zijn het!” 

Aeres VMBO Emmeloord

Bij het onderdeel Tuinontwerp & -aanleg kregen Sem de Groot en Storm de Jong een pittige opdracht. De bestrating en vlonder moesten diagonaal in de tuin worden gelegd. Met het teamwork en de vakkennis overgedragen door groendocent Gerald Tijms, was dit voor Sem en Storm geen probleem. De studenten behaalden brons! 

Aeres VMBO Heerenveen

Aniek Kootra en Indiana Hiemstra namen het tegen zeven andere teams op in de categorie Bloemwerk. In een vijf uur durende wedstrijd maakten ze een bruidsboeket, sluierversiering, plantenarrangement, kostprijsberekening en een welkomstbord. De dames hebben vakwerk afgeleverd en met ruim 84 van de 100 punten mochten zij de hoogste trede van het podium betreden. Ze hebben dan ook een fantastische prestatie neergezet en zeer terecht de gouden medaille mee naar Heerenveen terug genomen.

Tekst gaat verder onder de foto's

Jodi en Siena (Klik hier om de foto te bekijken)
Sem en Storm (Klik hier om de foto te bekijken)
Aniek en Indiana (Klik hier om de foto te bekijken)

Skills Heroes - mbo

Aeres MBO Almere

Femke Scholten heeft tijdens diverse opdrachten in Diergaarde Blijdorp en Kinderboerderij de Kraal laten zien wat ze in huis heeft als finalist van de Skills Heroes voor de vakrichting Dierverzorging. Ze won hiermee de derde prijs! Via een voorronde op school, die ging tussen de locaties Leeuwarden, Barneveld en Almere, heeft Femke zich gekwalificeerd voor de nationale finale. De locatie Almere is er zeer trots op dat ze voor de 3e keer op rij aan deze finale mochten meedoen. “Een kans die we het liefst al onze studenten zouden bieden”, gaf docent Dierverzorging Ruby Kramer aan. 

Aeres MBO Velp (2 projecten)

De gouden medaille 'Beste Hovenier" kregen Willem Mateman en Twan Geven uitgereikt door Caroline van der Plas. Willem en Twan mogen door naar de EuroSkills in Polen, later dit jaar. Maud Berendsen werd zesde van Nederland bij het beroep Bloembinder. En wat ook heel bijzonder was voor Maud, ze kreeg een hand van Z.M. Koning Willem Alexander. Dat overkomt je niet iedere dag. De koning bezocht de mbo beroepenwedstrijd en liet zich informeren over mbo-beroepen. De groene en creatieve mbo-school in Velp is enorm trots op de prestaties van de finalisten en de begeleidende docenten.

Aeres VMBO & MBO vindt het belangrijk dat onze leerlingen en studenten ervaring opdoen en zich meten met de Nederlandse top in de beroepenwedstrijden. En zoals onze locatie Velp het zo mooi verwoordde in hun persbericht: Een beroep leren, talentvol vakmanschap, het is zo belangrijk voor de economie, de werkgelegenheid en voor Nederland!

Femke (Klik hier om de foto te bekijken) 
Willem en Twan (Klik hier om de foto te bekijken)
Maud (Klik hier om de foto te bekijken)