Alles over aanmelden

Leuk dat je voor onze school kiest! Je kunt je aanmelden via de knop ‘Aanmelden’ rechtsboven op deze pagina. Meld je wel vóór 1 april aan. Als je voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplichte intake activiteiten heb je in principe* recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

De aanmelding verloopt via de website van CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Om je aan te melden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via digid.nl/aanvragen.

Heb je geen BSN (burgerservicenummer)? Of woon je in het buitenland en wil je een opleiding volgen bij Aeres MBO? Dan kan je inloggen met een eenmalige toegangscode. Deze toegangscode vraag je aan door een e-mail (voorzien van roepnaam en geboortedatum) te sturen naar csa@aeres.nl. De toegangscode ontvang je vervolgens zo snel mogelijk via je e-mail en hiermee kan je inloggen in CAMBO.

Heb je je DigiD bij de hand? Volg dan onderstaande stappen om je aan te melden voor een opleiding:

  • Heb je de mbo opleiding van jouw keuze gevonden? Meld je dan aan via de opleidingspagina door op de knop ‘aanmelden’ te klikken
  • Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de landelijke website ‘centraal aanmelden mbo (CAMBO)’
  • Hier zijn de gegevens van de door jou gekozen opleiding vaak al ingevuld. Je hoeft deze gegevens alleen maar te controleren en eventueel aan te vullen met je eigen gegevens
  • Als de gegevens van de door jou gekozen opleiding niet zijn ingevuld kan je de opleiding zelf opzoeken in CAMBO
  • Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail dat je aanmelding goed is ontvangen

Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de vervolgstappen en wanneer je inschrijving voor de opleiding definitief is.

*Uitzonderingen hierop zijn te vinden in het document Toelatingsbeleid.

Je ontvangt later een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek en dan word je verder geïnformeerd over de vervolgstappen. Heb je vragen over je aanmelding? Mail dan je vraag naar mbo.nijkerk@aeres.nl of bel 088 020 5900.

Lukt het digitaal aanmelden niet, of doe je het liever op papier? Dan kun je hier het aanmeldingsformulier ook downloaden

>> Aanmeldingsformulier

Intake

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een digitale AMN talentscan en een kennismakingsgesprek. In dat gesprek vragen we naar je motivatie en letten we op je persoonlijkheid. Ben jij bijvoorbeeld iemand die op een camping gasten helpt, kun je leiding geven aan anderen of ben je een geschikte kandidaat om te werken als hovenier? Dit doen wij om met elkaar af te stemmen welke opleiding en welk niveau het beste bij je past. We willen graag dat iedereen de opleiding met succes doorloopt en binnen een redelijke termijn afsluit met een diploma. Als we verwachten dat dit lukt, kun je beginnen met de opleiding.

Als er aanleiding voor is, is de zorgcoördinator aanwezig bij het intakegesprek. Waar nodig maken we afspraken over begeleiding. Die afspraken leggen we vast in je dossier vóór je aan je opleiding begint.