header allround food expert

Allround food expert

CREBO: Vakbekwaam medewerker vers (25703)
?
2-jarige opleiding op niveau 3. Deze opleiding is te volgen in BOL-variant in Leeuwarden. De opleiding Allround food expert in Leeuwarden is een samenwerking tussen SVO en Aeres MBO Leeuwarden.
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn niveau
Mbo niveau 3
Duur
2 jaar
Introductie

De opleiding

Tijdens de opleiding Allround food expert leer je alles over food en over de wereld eromheen. Je leert wie je klanten zijn en hoe hun koopgedrag eruitziet. Welke processen er zijn in foodproductie en hoe je medewerkers het beste kunt aansturen. Als Allround food expert weet je alles over het bewerken, bereiden en presenteren van foodproducten. Marketing, trends in food en ondernemingsplannen hebben geen geheimen voor je.

wat ga je leren?

Dit leer je tijdens je opleiding

Inhoud

Bij ons volg je geen hele dagen theorie, je gaat juist lekker zelf aan de slag. Want de praktijk staat centraal in deze opleiding. Je werkt zelfstandig en in groepjes aan creatieve projecten en opdrachten rond food. 

Je opleiding begint met een serie foodsafari’s, waarbij je elke dag een kijkje neemt bij een ander bedrijf. Zo beleef je zelf hoe divers food is. Verder loop je elke periode stage en voer je opdrachten uit bij verschillende foodbedrijven.

Onze docenten zijn vakmensen die zelf uit de praktijk komen. Ze hebben volop ervaring en zijn experts op hun vakgebied. Ze begeleiden je intensief en bieden je veel persoonlijke aandacht, zodat je je kunt ontwikkelen tot een echte foodspecialist.

Je wordt opgeleid tot de foodprofessional van de toekomst. Foodzaken kunnen mensen met jouw kennis en vaardigheden goed gebruiken. Van supermarkt tot voedingsindustrie en van versspeciaalzaak, horeca en foodservice. Je hebt bovendien volop kans op een leuke, prima betaalde baan. Zo kun je aan de slag als projectleider of vertegenwoordiger in de foodbranche, als assistent-manager of als organisator van food-evenementen.

Stage

Tijdens de opleiding lopen studenten één dag per week stage. Zo doen zij vanaf het begin waardevolle praktijkervaring op.

In het eerste jaar werken studenten bijvoorbeeld in een versspeciaalzaak, supermarkt, cateringbedrijf of lunchroom. In het tweede jaar maken ze kennis met de horeca, foodservice of versindustrie. Zo ontdekken ze stap voor stap welk deel van de foodwereld het beste bij hen past. 

Keuzedelen

Studenten kunnen hun interesses verder verdiepen in de keuzedelen – vakken die zij zelf kiezen. Denk aan onderwerpen als barista, fooddesign of eetcultuur en wensen.

De opleiding in beeld

Hier leer je het

“’Ben je gek van eten en drinken? Dan is de opleiding Allround food expert ideaal. Ik vond het heel leuk dat we veel op bezoek gingen bij verschillende bedrijven. Zo ontdek je vanzelf welke kant je na je opleiding op wilt.”

Lisa, 1e jaars student

Past deze opleiding bij jou?

In het kort

Locaties

Bekijk waar de opleiding gevolgd kan worden

  • Leeuwarden

     Lees meer over onze locatie in Leeuwarden

Meld je aan voor Allround food expert
Jouw toekomst

Jouw toekomst met de opleiding Allround food expert