• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Medewerker bloemist?

Je kunt je aanmelden op de website van Aeres MBO Velp.

Aanmelden bij Aeres MBO Velp. 

Wat leer je in de opleiding Medewerker bloemist van Aeres MBO?

Je leert bloemschikken en eenvoudig bloemwerk maken. Dat zijn bijvoorbeeld boeketten, biedermeiers en corsages. Je leert ook etaleren en presenteren. Daarvoor is kennis nodig over bloemen en planten, over de verzorging, over veilig en hygiënisch werken en over verkoop. Je leert samenwerken en klanten helpen. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands en rekenen en in de BOL ook Engels, biologie en informatica.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Wat kun je met de opleiding Medewerker bloemist van Aeres MBO?

Je kunt als bloembinder werken in een bloemenwinkel, binderij of tuincentrum. Soms werk je ook als verkoper. Je kunt bloemen en planten verzorgen, bloemwerk en presentaties maken en klanten helpen.

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je leest er meer over op www.kansopwerk.nl

Verder leren?

Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de opleiding Vakbekwaam medewerker bloemist (BOL en BBL) op mbo-niveau 3.