• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Vakbekwaam hovenier bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij de school van jouw keuze.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden bij Aeres MBO Emmeloord

Aanmelden bij Aeres MBO Nijkerk

Aanmelden bij Aeres MBO Velp

Wat leer je bij de opleiding Vakbekwaam hovenier van Aeres MBO?

Je leert veel over de aanleg en onderhoud van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen. Je leert ook over natuur, bodem en water en een goed beheer daarvan. En bijvoorbeeld over de aanleg van vijvers en buitenverlichting. Je leert met collega’s samen te werken en ze leiding te geven. Je leert werk uit te voeren in overleg met een klant. Je krijgt in de opleiding behalve verschillende basisvakken zoals Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap, studieloopbaanbegeleiding en economie ook plantenkennis en ondernemerschap. Je leert daarbij hoe je gereedschappen en machines veilig kunt gebruiken. Er is een aanbod van keuzedelen. En je kunt extra certificaten behalen zoals VCA, veilig werken langs de weg, heftruck en lichte vellingen (motorkettingzagen), BHV en flora en fauna (natuurwet). 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Vakbekwaam hovenier van Aeres MBO?

Je kunt als vakbekwaam hovenier aan het werk bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in de aanleg en onderhoud van tuinen, parken en groen. Bijvoorbeeld bij een hoveniersbedrijf, gemeente, provincie of waterschap. Je kunt ook als groenmedewerker aan de slag bij bungalowparken, golfbanen of Staatsbosbeheer. Als je meerdere collega’s hebt, stuur je vaak medewerkers aan. 

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren?

Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de opleiding Opzichter/uitvoerder groene ruimte (mbo-niveau 4).