• Aanmelden
  • Inhoud
  • Studie in cijfers
  • Toekomst

Wil je je aanmelden voor de opleiding Medewerker dierverzorging bij Aeres MBO?

Je kunt je aanmelden bij Aeres MBO in Almere en Barneveld.

Aanmelden bij Aeres MBO Almere

Aanmelden bij Aeres MBO Barneveld

 

Wat leer je bij de opleiding Medewerker dierverzorging van Aeres MBO?

Je leert over allerlei gezelschapsdieren. Over verzorging van de dieren, rassenkennis, gedrag van de dieren, voeding, huisvesting, gezondheid, voortplanting en de geboorte. Je weet hoe je met de dieren om moet gaan en je ziet wanneer er afwijkingen zijn en je een deskundige moet inschakelen. Je krijgt algemene vakken zoals loopbaan en burgerschap, Nederlands en rekenen. Ook over biologie, scheikunde en administratie leer je meer. Elke locatie heeft een eigen aanpak. In Velp zijn dieren op school, maar er wordt ook samengewerkt met dierenbedrijven buiten school. In Almere is er samenwerking met een kinderboerderij en pension/kennel. In Barneveld zijn veel dieren op school die studenten verzorgen.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers. 
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiters van deze opleiding:


Wat kun je met de opleiding Medewerker dierverzorging van Aeres MBO?

Je kunt met de opleiding Medewerker dierverzorging aan het werk in een hele reeks dierenbedrijven. In de dierenhandel, op een kinderboerderij, dierenpark, in asiel of dierenpension, zorgboerderij of trimsalon. Je helpt mee in de voeding, verzorging, verkoop of op een andere manier.

Met deze opleiding zijn je baankansen bescheiden. Je vindt hier meer over op de website www.kansopwerk.nl

Verder leren? 

Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging (BOL en BBL) op mbo-niveau 3.