Medewerker groen, grond en groene infra

CREBO: Medewerker groen, grond en groene infra (25992)
?
Werk jij graag met trekkers en ander groot materieel? De opleiding Medewerker groen, grond en groene infra leert jou om met verschillende machines aan de slag te gaan. Jouw kennis is nodig bij de aanleg van sportvelden, egalisering van grond, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. 
Introductie

De opleiding

Werk jij graag met geavanceerde trekkers, grondverzetmachines en ander groot materieel? De opleiding Medewerker groen, grond en groene infra leert jou om met verschillende machines aan de slag te gaan. Jouw kennis is nodig bij de aanleg van sportvelden, egalisering van grond, voorbereiding van teelt of met werk langs de waterkant. Je weet hoe je de machines instelt en er veilig mee kunt werken. Vaak gaat het om klussen in de weg- en waterbouw of in groot groen.

wat ga je leren?

Dit leer je tijdens je opleiding

Inhoud

In deze opleiding leer je alles over de grond en de machines waar je mee werkt. Er zijn veel praktijklessen op oefenlocaties, zodat je goed voorbereid wordt op het werkveld. Je leert over techniek en onderhoud van het materiaal en hoe je veilig kunt werken. Vakken zijn bijvoorbeeld bodem, grond, landmeten en waterpassen. Omdat je vaak in een team moet werken, leer je ook vaardigheden zoals communiceren en samenwerken. Het trekkerrijbewijs en de certificaten voor de omgevingswet en VCA haal je tijdens de opleiding.

Stage

Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. Tijdens je mbo-opleiding zit je niet alleen op school, maar doe je veel praktijkervaring op bij erkende leerbedrijven. Beroepspraktijkvorming (BPV) noemen we dat in het mbo. BPV is een verplicht onderdeel van je opleiding. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van je opleidingsvariant (BOL of BBL). Meer informatie vind je hier →

Keuzedelen

Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en/of vervolgopleiding. Meer informatie over deze keuzedelen vind je hier→

De opleiding in beeld

Hier leer je het

Past deze opleiding bij jou?

Een goed begin

  • Kies je voor BOL (leren en stage) of BBL (werken en leren)?
    • Als je kiest voor een BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) combineer je leren op school met een stage van een paar weken of maanden. Je stage loop je op een erkend leerbedrijf en je krijgt mogelijk een stagevergoeding.
    • Als je kiest voor een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) werk je vanaf het begin van je opleiding een aantal dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school. 

     Meer informatie over de leerwegen vind je hier →

Locaties

Bekijk waar de opleiding gevolgd kan worden

  • Barneveld

    * In Barneveld is BBL vanaf het 2e jaar een optie.

    Lees meer over onze locatie in Barneveld

  • Buitenpost

    Lees meer over onze locatie in Buitenpost

  • Emmeloord

    De opleiding Loonwerk en Techniek heeft een sterke band met de loonwerkbedrijven in de buurt. Om ervoor te zorgen dat je leert werken met de nieuwste machines, mag de school steeds machines ophalen bij bedrijven. Zo leer je veel merken en machines kennen en zijn de lessen afwisselend.

    Landbouwmechanisatiebedrijf Rotink uit Emmeloord stelt elk jaar een gloednieuwe Nieuw Holland trekker ter beschikking aan de studenten mbo Loonwerk en Techniek.

    Als je bij ons een opleiding gaat volgen ontvang je in oktober een schoolnota. Hierin staat een overzicht van de vrijwillige bijdragen, bijvoorbeeld excursies, kluisjes en verzekeringen. Je kunt zelf bepalen welke diensten je wilt afnemen, bijvoorbeeld of je een kluisje wilt of niet.

    Lees meer over onze locatie in Emmeloord

  • Heerenveen

    Lees meer over onze locatie in Heerenveen

  • Leeuwarden

    Lees meer over onze locatie in Leeuwarden

  • Sneek

    Lees meer over onze locatie in Sneek

Meld je aan voor Medewerker groen grond en groene infra
Jouw toekomst

Jouw toekomst met de opleiding Medewerker groen grond en groene infra

  • Mogelijke beroepen
    • Trekkerchauffeur voor diverse werkzaamheden, zoals grondverzet.
    • Kraanmachinist bij waterschappen of in groenbeheer.
    • Medewerker bij een loonwerkbedrijf.
  • Vervolg / Doorstroommogelijkheden

    Met een diploma Medewerker groen, grond en groene infra kun je doorstromen naar de niveau 3 opleiding Vakbekwaam medeweker groen, grond en groene infra. Natuurlijk kun je ook direct aan de slag in het werkveld.

  • Studie in cijfers

    Studie in Cijfers laat zien hoe tevreden studenten zijn met deze opleiding, wat je kans op werk is en hoeveel studenten het afgelopen schooljaar zijn geslaagd. 

    Bekijk de informatie hier →