Aeres mbo mechatronica opleidingen

Mechatronica opleidingen bij Aeres

Mechatronica is een combinatie van diverse technische disciplines: elektronica, ICT, mechanische aandrijftechniek en elektrotechniek. Ook informatica speelt een rol bij een mbo mechatronica opleiding. Mechatronica komt bij Aeres mbo aan bod bij diverse techniek opleidingen die aangeboden worden. 

Wat leer je tijdens een mbo opleiding mechatronica?

Als je een mechatronica opleiding volgt, leer je storingen oplossen aan de nieuwste (landbouw) machines en werktuigen. Je leert over elektronische- en softwareproblemen en hoe je deze op moet lossen. Pneumatische systemen, hydraulische systemen, transmissies en digitale systemen hebben voor jou geen geheimen meer. Bij de opleiding mechatronica zit je niet alleen in de schoolbanken maar leer je vooral heel veel in de praktijklessen. Hierin werk je met (landbouw) machines en ga je bijvoorbeeld aan de slag om je las-skills te verbeteren. Aan het eind van de opleiding zijn alle onderdelen van (landbouw) apparaten jou bekend en weet jij hoe deze moeten worden gemonteerd, afgesteld en onderhouden. Als mechatronica technicus ben jij dus degene die de machines ontwerpt, bouwt én onderhoudt! 

BOL techniek opleiding

BOL mbo Opleiding TechniekIs een voltijd opleiding iets wat het beste bij jou past? Dan is een BOL opleiding de juiste keuze. Bij een BOL opleiding combineer je leren met stage lopen. Met deze keuze houd je verschillende mogelijkheden open. Neem gerust een kijkje bij onze voltijd techniek opleidingen en vind de juiste BOL opleiding.

BBL techniek opleiding

BBL Hovenier OpleidingWil je graag leren en werken tegelijkertijd? Dan is een BBL opleiding de beste optie. Werk en leer je graag tegelijkertijd? Dan past een BBL opleiding het beste bij jou. Je werkt dan namelijk drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf, waar je ook salaris verdient en daarnaast ga je meestal één dag per week naar school.

Is een mechatronica opleiding iets wat bij jou past?

Heb je interesse in (electro)techniek en werk je graag met je handen? Als je talent voor techniek hebt, gek bent op mobiele (landbouw) werktuigen en graag aan de slag wil als bijvoorbeeld technicus landbouwmechanisatie dan is de mechatronica opleiding bij Aeres iets voor jou.  

De mbo opleidingen mechatronica bieden we aan in BOL niveau 2,3,4. Het is mogelijk om drie jaar je niveau 4 diploma te halen. Volg je liever de opleiding in BBL, neem dan eens een kijkje bij onze collega Aeres Tech.

 

Welke toekomstperspectieven heeft de mbo opleiding mechatronica?

Na het behalen van je diploma bij Aeres kun je aan het werk gaan als basis monteur bij een mechanisatiebedrijf, loonbedrijf of aannemersbedrijf. Maar je kunt bijvoorbeeld ook als allround specialist bij een mechanisatiebedrijf aan de slag. Of wat dacht je ervan om als landbouwmechanisatie technicus te gaan werken? Er zijn tal van mogelijkheden! Naast direct aan de slag kun je er ook voor kiezen om een vervolgopleiding te volgen bij Aeres hogeschool Dronten of Wageningen.
Aeres mbo mechatronica opleidingen
Aeres mbo mechatronica opleidingen
Aeres mbo mechatronica opleidingen
Aeres mbo mechatronica opleidingen
Aeres mbo mechatronica opleidingen

Meer weten? Kom naar de Open dag!

Wil je meer weten over een bepaalde mechatronica opleiding? Neem dan eens een kijkje bij één van onze Open dagen. In onze online agenda vind je alle Open dagen en Informatiedagen. Heb je verder nog vragen? Neem gerust contact op met één van onze locaties.

Kom naar onze open dagen