Hoe kun je geluidsoverlast tegengaan met vergroening? Welke natuur is er in de stad? Hoe gaan we om met het milieu? Kunnen we kleinschalige voedselvoorzieningen creëren? Ecologie en natuur worden steeds belangrijker in ons land. In deze opleiding leer je om op een leuke, interessante en eigentijdse manier een grijze stad groen te maken. Er wordt een combinatie gemaakt tussen groen, duurzaamheid, de toekomst, techniek en de maatschappij.
Vakbekwaam medewerker De Groene Stad
Dit leer je tijdens je opleiding
Inhoud
In de opleiding leer je over groene daken en wanden en de positieve effecten van deze ontwikkelingen. Hoe kun je een gebouw vergroenen? Daarbij doe je bijbehorende kennis op over groenaanleg, planten, natuur, bodem en water. Zo weet jij precies welke planten kunnen groeien onder welke omstandigheden. De aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen zijn ook onderdeel van de opleiding. Je kunt meerdere certificaten behalen, zoals VCA en Flora & Fauna (natuurwet).
Stage
Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. Tijdens je mbo-opleiding zit je niet alleen op school, maar doe je veel praktijkervaring op bij erkende leerbedrijven. Beroepspraktijkvorming (BPV) noemen we dat in het mbo. BPV is een verplicht onderdeel van je opleiding. Tijdens deze opleiding leer je vooral op school en doe je in blok- of dagstages praktijkervaring op. Meer informatie vind je hier →
Keuzedelen
Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en/of vervolgopleiding. Meer informatie over deze keuzedelen vind je hier→
Een goed begin
Toelatingseisen
Opleiding in het kort
Interesses
-
Wat is een BOL (leren en stage) opleiding?
Als je kiest voor een BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) combineer je leren op school met een stage van een paar weken of maanden. Je stage loop je op een erkend leerbedrijf en je krijgt mogelijk een stagevergoeding.
Meer informatie over de leerwegen vind je hier →
Jouw toekomst met de opleiding Vakbekwaam medewerker De Groene Stad
-
Mogelijke beroepen
- Medewerker bij een ecologisch adviesbureau.
- Specialist ecologisch groenbeheer bij de gemeente.
- Vakbekwaam medewerker of ecologisch hovenier bij een hoveniersbedrijf.
-
Vervolg / Doorstroommogelijkheden
Als je verder wilt leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de opleiding Opzichter/uitvoerder groene ruimte (niveau 4). Daarna kun je gaan werken of doorleren aan het hbo, bijvoorbeeld in een groene bachelor, natuur of landschapsinrichting, een docenten- of een managementopleiding.
-
Studie in cijfers
Studie in Cijfers laat zien hoe tevreden studenten zijn met deze opleiding, wat je kans op werk is en hoeveel studenten het afgelopen schooljaar zijn geslaagd.
Meld je aan voor de opleiding Vakbekwaam medewerker De Groene Stad
Voor het aanmelden heb je een DigID nodig. Heb je geen DigID, klik dan hier.
CREBO: Vakbekwaam hovenier (25618)