Wil jij leren om kaas, bier of brood te produceren? In deze opleiding ga je praktisch aan de slag met het produceren van voedsel. Hoe maak je met verschillende ingrediënten mooie en lekkere producten? Wat zit er allemaal in pannenkoeken? Hoe produceer je levensmiddelen met (geautomatiseerde) apparatuur? Nadat je afgestudeerd bent is de kans op een baan heel groot, je kunt direct aan de slag in de voedingssector.
Vakbekwaam medewerker Voeding, technologie en techniek - Allround voedingsoperator
Dit leer je tijdens je opleiding
Inhoud
In de opleiding leer je voedingsmiddelen te bereiden volgens een recept en hoe je ze het beste kunt verpakken. Je leert hoe voedingsstoffen zijn opgebouwd, waar ingrediënten vandaan komen en hoe je op verschillende manieren een voedingsmiddel kan produceren. Je leert hoe je voedselveilig moet werken en hoe je de kwaliteit van producten kan testen. Naast de beroepsgerichte inhoud van de opleiding volg je ook de algemene vakken zoals Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.
Stage
Een vak leer je nog altijd het beste in de praktijk. Tijdens je mbo-opleiding zit je niet alleen op school, maar doe je veel praktijkervaring op bij erkende leerbedrijven. Beroepspraktijkvorming (BPV) noemen we dat in het mbo. BPV is een verplicht onderdeel van je opleiding. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van je opleidingsvariant (BOL of BBL). Meer informatie vind je hier →
Keuzedelen
Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met een keuzedeel kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en/of vervolgopleiding. Meer informatie over deze keuzedelen vind je hier→
Een goed begin
Toelatingseisen
Opleiding in het kort
Interesses
-
Kies je voor BOL (leren en stage) of BBL (werken en leren)?
- Als je kiest voor een BOL-opleiding (beroepsopleidende leerweg) combineer je leren op school met een stage van een paar weken of maanden. Je stage loop je op een erkend leerbedrijf en je krijgt mogelijk een stagevergoeding.
- Als je kiest voor een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) werk je vanaf het begin van je opleiding een aantal dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je meestal één dag per week naar school.
Meer informatie over de leerwegen vind je hier →
Bekijk waar de opleiding gevolgd kan worden
-
Ede
Lees meer over onze locatie in Ede
-
Leeuwarden
Lees meer over onze locatie in Leeuwarden
Jouw toekomst met de opleiding Vakbekwaam medewerker Voeding, technologie en techniek - Allround voedingsoperator
-
Mogelijke beroepen
- Brouwer bij een bierbrouwerij.
- Allround medewerker bij een voedselproductiebedrijf.
- Kaasmaker.
-
Vervolg / Doorstroommogelijkheden
Na het afronden van deze opleiding kun je ervoor kiezen om een mbo niveau 4 opleiding te volgen. Natuurlijk kun je ook direct aan de slag in het werkveld.
-
Studie in cijfers
Studie in Cijfers laat zien hoe tevreden studenten zijn met deze opleiding, wat je kans op werk is en hoeveel studenten het afgelopen schooljaar zijn geslaagd.
Meld je aan voor de opleiding Vakbekwaam medewerker Voeding, technologie en techniek - Allround voedingsoperator
Voor het aanmelden heb je een DigID nodig. Heb je geen DigID, klik dan hier.
CREBO: Vakbekwaam medewerker voeding, technologie en techniek (25978)