Medewerker agrohandel en logistiek

Interessegebied
Groen
Interessegebied
Handel en logistiek
Leerweg
BBL (werken en leren)
Niveau
Mbo niveau 2

Als medewerker agrohandel en logistiek weet je hoe je verschillende producten goed opslaat en transporteert. Je leert alles over het bewerken, verpakken en bewaren van producten. Jij kent de weg in het magazijn, waar producten uit de hele wereld worden opgeslagen.

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Tijdens je opleiding leer je veel over de producten waar je later mee werkt. Je leert alles over de veiligheid tijdens het proces. Je werkt vaak met de computer, want veel processen lopen digitaal. Jij kent de weg in het magazijn, waar producten uit de hele wereld worden opgeslagen. Jij bent helemaal in je element als het lekker druk is.

Op school en tijdens je stage leer je hoe je verschillende producten goed opslaat en transporteert. Als je klaar bent met deze opleiding, weet je alles over het bewerken, verpakken en bewaren van producten. Je kunt overleggen, samenwerken en werken op de computer. Plannen, organiseren en efficiënt werken gaan je goed af. Jij kent de weg in het magazijn, waar producten uit de hele wereld worden opgeslagen.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Mogelijke beroepen 
Orderpicker, heftruckchauffeur of magazijnmedewerker bij productiebedrijven, groothandels en transportbedrijven.

Vervolg na je studie
Met een diploma medewerker agro, handel en logistiek kun je door naar de opleiding op niveau 3. Natuurlijk kun je ook gaan werken.