Aeres MBO Groene ruimte waterpas bij straatwerk

Studeren aan het mbo

Aeres MBO is dé beroepsopleider voor dierverzorging, paardensport en -houderij, groene ruimte, bloembinden, toegepaste biologie, food, groen, grond & infra, veehouderij, biologisch-dynamische landbouw, teelt, hovenier, natuur & recreatie en styling & design. Check de opleidingszoeker en vind jouw opleiding. Talent voor groei begint bij Aeres MBO.
Wist je dat je een mbo-opleiding op verschillende niveaus kunt volgen? Afhankelijk van je vooropleiding kies je het mbo-niveau dat het beste bij jou past. In onderstaand schema zetten we alles voor je op een rijtje. Als je je uiterlijk 1 april aanmeldt, voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplichte intake activiteiten heb je in principe recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

Mbo niveaus

*Bekijk ook de informatie van de rijksoverheid over de vooropleidingseisen voor het mbo.
**Klik op de link voor meer informatie over de leerwegen in het vmbo.

Ondersteuning en begeleiding

Bij Aeres MBO staat jouw studie en loopbaan centraal. Soms hebben studenten extra hulp nodig. Heb je een beperking zoals een handicap, chronische ziekte of gedragsprobleem of -stoornis waardoor leren moeilijk is, dan kun je extra hulp krijgen. Het is belangrijk dat je meteen vertelt als er beperkingen zijn die leren lastig maken. Laat ook weten welke hulp je op je vorige school kreeg, bijvoorbeeld door een verslag of een onderzoeksrapport. Zo kunnen we meteen de juiste hulp bieden die we in een ondersteuningsplan opschrijven. 

Meer informatie >

Meedoen aan Skills wedstrijden

Skills Heroes zijn beroepenwedstrijden voor mbo’ers. Als student kun je je talent laten zien, bijvoorbeeld in grafische vormgeving of bakkerij, maar ook in allerlei groene beroepen zoals bloembinden, tuinaanleg of etaleren. Je kunt daar aan meedoen, als er een beroepenwedstrijd is in jouw vakgebied en je school ook hieraan meedoet.

> Je leest hier meer over Skills wedstrijden.

Leven Lang Ontwikkelen

Leren houdt nooit op. Om verder te groeien in je vakgebied, als professional en als persoon. Een carrièreswitch. Of omdat leren zo boeiend is. Er is altijd een goede reden om jezelf te blijven ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie over LLO MBO.