Aeres MBO Groene ruimte waterpas bij straatwerk

Studeren aan het mbo

Aeres MBO is dé beroepsopleider voor dierverzorging, paardensport en -houderij, groene ruimte, bloembinden, toegepaste biologie, food, groen, grond & infra, veehouderij, biologisch-dynamische landbouw, teelt, hovenier, natuur & recreatie en styling & design. Check de opleidingszoeker en vind jouw opleiding. Talent voor groei begint bij Aeres MBO.
Wist je dat je een mbo-opleiding op verschillende niveaus kunt volgen? Afhankelijk van je vooropleiding kies je het mbo-niveau dat het beste bij jou past. In onderstaand schema zetten we alles voor je op een rijtje. Als je je uiterlijk 1 april aanmeldt, voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplichte intake activiteiten heb je in principe recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

Mbo niveaus

*Bekijk ook de informatie van de rijksoverheid over de vooropleidingseisen voor het mbo.
**Klik op de link voor meer informatie over de leerwegen in het vmbo.

Studentenondersteuning

Iedereen krijgt binnen Aeres MBO basisondersteuning in de vorm van begeleiding door een mentor of studieloopbaanbegeleider. Soms is dit niet voldoende, bijvoorbeeld als je een aanvullende ondersteuningsbehoefte hebt. In het kennismakingsgesprek kijken we samen met jou of en welke aanvullende ondersteuning nodig is en of we in staat zijn om deze te bieden. Ook kan in de loop van de opleiding blijken dat je aanvullende ondersteuning nodig hebt. Afspraken worden vastgelegd in een bijlage met ondersteuningsafspraken. Als er aanpassingen nodig zijn in toetsen en examens kun je daarvoor een aanvraag doen bij de lokale examenorganisatie (LEO). De begeleiding op school is erop gericht de studenten op een goede manier de schoolloopbaan te laten doorlopen.

Meer info ->  Uitleg passend onderwijs voor leerlingen en ouders | Brochure | Rijksoverheid.nl

Website ouder- en jeugdsteunpunt passend onderwijs Friesland. Zie hier -> Ouder- en jeugdsteunpunt Friesland (ouderenjeugdsteunpuntfriesland.nl)

Constante kwaliteit

Het mbo-onderwijs bij Aeres MBO is van een constante kwaliteit. In de Keuzegids MBO staan onze opleidingen al vele jaren in de Top 3 van beste beroepscolleges van Nederland. Kom gerust eens langs op de open dagen en maak kennis met ons veelzijdige onderwijs. Je bent van harte welkom.

Meedoen aan Skills wedstrijden

Skills Heroes zijn beroepenwedstrijden voor mbo’ers. Als student kun je je talent laten zien, bijvoorbeeld in grafische vormgeving of bakkerij, maar ook in allerlei groene beroepen zoals bloembinden, tuinaanleg of etaleren. Je kunt daar aan meedoen, als er een beroepenwedstrijd is in jouw vakgebied en je school ook hieraan meedoet.

> Je leest hier meer over Skills wedstrijden.