Kosten en financiering

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt de Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Tegemoetkoming schoolkosten

Voor 16- en 17-jarige BOL-studenten uit gezinnen die het wat minder breed hebben, zijn er onder bepaalde voorwaarden mogelijkheden voor een tegemoetkoming van de schoolkosten. Het netto inkomen van de ouder(s) mag bijvoorbeeld niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Neem voor meer informatie contact op met de schooladministratie.

Studiefinanciering en studentenreisproduct

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen? Dan kun je studiefinanciering aanvragen. Op de website van DUO vind je meer informatie hoe studiefinanciering werkt.

Als je een BOL-opleiding gaat volgen, kun je ook een studentenreisproduct aanvragen. Dat kan overigens ook als je nog geen 18 jaar bent. Je kunt kiezen voor een week- of een weekendabonnement. Klik op de link voor meer informatie.