Alles over aanmelden

Aanmelden bij Aeres MBO Velp

Om als student toelatingsrecht te hebben tot een opleiding moeten studenten zich uiterlijk vóór 1 april 2023 aanmelden.  Voldoe je aan de vooropleidingseisen en neem je deel aan de verplichte intake activiteiten dan heb je in principe** recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze. Uiteraard kan je je nu ook nog steeds aanmelden voor de opleidingen die starten in augustus 2023.

Aanmelden gaat digitaal via de paarse knop ‘Direct aanmelden’ rechtsboven op deze pagina. Bij het aanmelden is het handig om een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden:

  • Je identiteitsbewijs voor o.a. je Burgerservicenummer
  • Gegevens van je vooropleiding

We raden je aan om een scan of foto van relevante documenten zoals diploma, cijferlijsten, verklaringen (denk aan dyslexie, dyscalculie) te maken. Deze kun je namelijk bij de laatste stap van je aanmelding uploaden. 

Je kunt je voor niveau 2, 3 en 4 alleen digitaal aanmelden, via de paarse knop 'Direct aanmelden" rechtsboven in de adresbalk van de website.
Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met in de bijlage een brief. De brief is een bevestiging dat je aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen.
Je ontvangt later een uitnodiging voor de verplichte intake activiteiten die bestaan uit een digitale AMN talentscan en een kennismakingsgesprek. Nadat jouw aanmelding in behandeling is genomen door de administratie ontvang je via de mail de datum voor jouw intake.


**Uitzonderingen hierop zijn te vinden in het toelatingsbeleid.

Wil je je aanmelden voor de Entree-opleiding? Dit kan niet digitaal maar alleen op papier. Download, print en vul dit entree-aanmeldformulier in.

Met vragen over aanmelden kun je contact opnemen met de administratie via mbo.velp@aeres.nl of bel ons op 088 020 5200.
Let op: alleen aanmeldingen met volledige informatie worden in behandeling genomen(zie het document Intakeprocedure hierboven).

Digitaal doorstroomdossier (DDD)

Voor de intake van onze school vragen we jou een digitaal doorstroomdossier (DDD) in te vullen. Dit is een digitaal informatiedocument over jouw vooropleiding en motivatie. Samen met je aanmelding en de AMN talentscan vormt het doorstroomdossier het startpunt voor de intake. Hoe je het digitaal doorstroomdossier invult lees je hier.

Meer informatie over de nieuwe wet: