Docent met student in de klas

Alles over aanmelden/inschrijven

Aanmelden bij Aeres MBO Velp

Wat leuk dat je overweegt je aan te melden voor één van onze opleidingen! 
Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt alvorens jij je kunt aanmelden.

Aanmelden voor 1 april (met toelatingsrecht)
Om als student toelatingsrecht te hebben tot een opleiding moeten studenten zich uiterlijk vóór 1 april 2024 aanmelden.  Voldoe je aan de vooropleidingseisen en neem je deel aan de verplichte intake activiteiten dan heb je in principe** recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

Aanmelden na 1 april kan ook!
Natuurlijk kan jij je ook aanmelden na 1 april. Meestal kan je dan gewoon deelnemen aan één van onze opleidingen, het kan wel zijn dat de opleiding van jouw keuze reeds vol zit. Je hebt dus geen garantie tot toelating. Je kunt je gewoon aanmelden en we nemen zo snel mogelijk contact met je op, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Aanmelden gaat digitaal via de knop ‘Inschrijven opleiding of via één van de aanmeldingsknoppen die je via de opleidingspagina's kan vinden.

CAMBO
De aanmelding verloopt via de website van CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Om je aan te melden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via digid.nl/aanvragen.

Geen BSN of woon je in het buitenland?
Heb je geen BSN (burgerservicenummer)? Of woon je in het buitenland en wil je een opleiding volgen bij Aeres MBO? Dan kan je inloggen met een eenmalige toegangscode. Deze toegangscode vraag je aan door een e-mail (voorzien van roepnaam en geboortedatum) te sturen naar csa@aeres.nl. De toegangscode ontvang je vervolgens zo snel mogelijk via je e-mail en hiermee kan je inloggen in CAMBO.

Heb je je DigiD bij de hand? Volg dan onderstaande stappen om je aan te melden voor een opleiding:

  • Heb je de mbo opleiding van jouw keuze gevonden? Meld je dan aan via de opleidingspagina door op de knop ‘aanmelden’ te klikken
  • Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de landelijke website ‘centraal aanmelden mbo (CAMBO)’
  • Hier zijn de gegevens van de door jou gekozen opleiding vaak al ingevuld. Je hoeft deze gegevens alleen maar te controleren en eventueel aan te vullen met je eigen gegevens
  • Als de gegevens van de door jou gekozen opleiding niet zijn ingevuld kan je de opleiding zelf opzoeken in CAMBO
  • Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail dat je aanmelding goed is ontvangen

Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de vervolgstappen en wanneer je inschrijving voor de opleiding definitief is.

Je ontvangt later een uitnodiging voor de verplichte intake activiteiten die bestaan uit een digitale AMN talentscan en een kennismakingsgesprek. Nadat jouw aanmelding in behandeling is genomen door de administratie ontvang je via de mail de datum voor jouw intake.

**Uitzonderingen hierop zijn te vinden in het toelatingsbeleid.

Met vragen over aanmelden kun je contact opnemen met de administratie via mbo.velp@aeres.nl of bel ons op 088 020 5200.
Let op: alleen aanmeldingen met volledige informatie worden in behandeling genomen(zie het document Intakeprocedure hierboven).

Digitaal doorstroomdossier (DDD)

Voor de intake van onze school vragen we jou een digitaal doorstroomdossier (DDD) in te vullen. Dit is een digitaal informatiedocument over jouw vooropleiding en motivatie. Samen met je aanmelding en de AMN talentscan vormt het doorstroomdossier het startpunt voor de intake. Hoe je het digitaal doorstroomdossier invult lees je hier.

Meer informatie over de nieuwe wet: