Alles over aanmelden

Aanmelden bij Aeres MBO Velp

Wil je je aanmelden voor een van onze mbo opleidingen? Doe dit dan uiterlijk 1 april. Als je voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplichte intake activiteiten heb je in principe* recht op toelating tot de opleiding van jouw keuze.

Aanmelden gaat digitaal via de paarse knop ‘Direct aanmelden’ rechtsboven op deze pagina. Bij het aanmelden is het handig om een aantal gegevens en documenten bij de hand te houden:

  • Je identiteitsbewijs voor o.a. je burgerservicenummer
  • Gegevens van je vooropleiding

We raden je aan om een scan of foto van relevante documenten zoals diploma, cijferlijsten, verklaringen (denk aan dyslexie, dyscalculie) te maken. Deze kun je namelijk bij de laatste stap van je aanmelding uploaden. 

Je kunt je alleen digitaal aanmelden, via de paarse knop 'Direct aanmelden" rechtsboven in de adresbalk van de website.
Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met in de bijlage een brief. De brief is een bevestiging dat je aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen.
Je ontvangt later een uitnodiging voor de verplichte intake activiteiten die bestaan uit een digitale AMN talentscan en een kennismakingsgesprek. Nadat jouw aanmelding in behandeling is genomen door de administratie ontvang je via de mail de datum voor jouw intake.

*Uitzonderingen hierop zijn te vinden in het document 'Intakeprocedure'

Met vragen over aanmelden kun je contact opnemen met de administratie via mbo.velp@aeres.nl of 088 020 5200.
Let op: alleen aanmeldingen met volledige informatie worden in behandeling genomen. Het intakeproces voor onze locatie kun je hier nalezen.

Digitaal doorstroomdossier (DDD)

Voor de intake van onze school ben je verplicht een digitaal doorstroomdossier (DDD) in te vullen. Dit is een digitaal informatiedocument over jouw vooropleiding en motivatie. Samen met je aanmelding en de AMN talentscan vormt het doorstroomdossier het startpunt voor de intake. Hoe je het digitaal doorstroomdossier invult lees je hier.

Meer informatie over de nieuwe wet: