Alles over Skills wedstrijden

Aeres MBO Velp is actief op Vakwedstrijden. Wij vinden het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen.
Skills Netherlands organiseert de Skills Talents, Skills Heroes, Skills the Finals én de EuroSkills en WorldSkills.

Skills 2019

Skills Heroes Etaleur - Goud voor Joëlle Weening uit Ede. Vorig jaar won ze al de bronzen medaille. Echt een superprestatie. Ze vertegenwoordigt Nederland eind augustus 2019 bij de WorldSkills in Kazan, Rusland.
Skills Heroes Bloembinden - Voor het beroep Bloembinder had Niek de Geest zich gekwalificeerd voor de 3-daagse finale. Niek heeft een hele knappe vijfde plaats bemachtigd!

Deze film van The Finals 2019 in Amsterdam laat zien wat Skills betekent voor studenten en het onderwijs.

 

Skills Heroes Tuinaanleg (organisatie door branchevereniging VHG) De Aeres voorronde voor Tuinaanleg (hovenier) is 23 november tussen Aeres Emmeloord, Nijkerk, Almere en Velp bij Aeres MBO Almere. Vrijdagavond 18 januari 2019 organiseert Aeres MBO Velp de Aeres voorrondes voor de Skills Heroes Hovenier en Bloembinder. Bij Bloembinden doen de studenten van Aeres mee, de winnaar mag Aeres vertegenwoordigen bij de Skills Heroes Finale wo 20 t/m vrij 22 maart 2019 in de RAI Amsterdam. Het Team van Velp, Jarno Lippets en Roel Klein Hesselink werden tweede tijdens de kwalificatiewedstrijd. Alleen de nummer 1 ging naar het NK.

Skills 2018

Skills Heroes Etaleur - Joëlle Weening uit Ede en student is derde van Nederland geworden in Zwolle. Joëlle heeft in 2018 haar niveau 3 opleiding Styling & Design met een diploma afgesloten en liep stage bij Woonboulevard Eijerkamp in Veenendaal.

Skills Heroes Tuinaanleg (wordt georganiseerd door brancheverening VHG) - Aeres MBO Velp stond in twee kwalificatiewedstrijden en heeft de finale helaas net niet kunnen bereiken.

Skills Heroes Bloembinden - Ilena Westerbroek is zesde van Nederland geworden in Zwolle. Ilena komt uit Voorthuizen en werkt bij Meesterlijk Geschikt in Apeldoorn.

Skills 2017

Het Tuinaanlegteam Steffen Olijslager en Niek Graven heeft het geschopt tot de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van 16 t/m 18 februari in Den Bosch. Zij hebben daar met 502 punten een mooie bronzen medaille veroverd. In 2016 wonnen zij op deze wedstrijd het zilver.

Voor het eerst is er dit jaar een kandidaat naar de kwalificatiewedstrijd Etaleur in Utrecht gegaan. Jikke Hende is daar met 492 punten vijfde geworden en mag van 16 t/m 18 maart meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen in the Skills Finals in de RAI Amsterdam.

EuroSkills 2016

Op de foto ziet u Carmen Geurtsen, afgestudeerd op niveau 4 Bloem. Zij is in 2016 Nederlands kampioen Bloemschikken geworden en mocht voor Skills Nederland naar Göteborg in Zweden om ons land te verdedigen. We zijn met 45 Bloem studenten naar Zweden op excursie gegaan om het land en het vak daar te zien en natuurlijk om Carmen aan te moedigen. Ze is op een prachtige negende plek geëindigd in een heel sterk deelnemersveld.

WorldSkills 2015

Het team hoveniers, Bram Wevers en Simon Kuiperij, zijn zelfs twee keer achter elkaar Nederlands kampioen Tuinaanleg geworden, in 2014 en 2015. Helaas was er geen tegenstand op de EuroSkills in Duitsland in 2014 maar in 2015 kregen ze wel de kans om na het NK met de VHG en TeamNL naar de WorldSkills in Brazilië hun skills te laten zien. Zij zijn daar gewoon vierde van de wereld geworden met keihard bikkelen en ze behaalden meer dan 500 punten dus een extra excellente medaille. Heel erg knap. Sharyn Jager, de Nederlands kampioen van 2015 werd ook afgevaardigd naar de WorldSkills en behaalde een 14e plaats en 493 punten. Trots op deze drie WK-gangers.