Alles over Skills wedstrijden

Aeres MBO Velp is actief op Vakwedstrijden. Wij vinden het belangrijk dat studenten zich blijven ontwikkelen en zichzelf uitdagen om het beste uit de opleiding te halen.
Skills Netherlands organiseert de Skills Talents, Skills Heroes, Skills the Finals én de EuroSkills en WorldSkills.

Skills 2023

EuroSkills2023

Bronzen medaille Landscaping & Gardening 2023

Twan Geven en Willen Mateman kunnen trots op zichzelf zijn. 9 september 2023 wonnen de vakmannen van Aeres MBO Velp de bronzen medaille tijdens EuroSkills in het Poolse Gdansk. Een geweldige prestatie! Hun puntentotaal was hoog genoeg voor de Medal of Excellence en het scheelde maar 2 punten of ze hadden de zilveren plak. 

De Aftermovie van WorldSkills Nederland 

Nederlands kampioen Tuinaanleg 2023

Het allereerste kampioensteam van 2023 waren onze hoveniers in opleiding: Willem Mateman & Twan Geven. Vorig jaar werden ze nipt tweede maar dit jaar werden ze op 12 januari door de branchevereniging VHG/Skills Heroes na een spannende driedaagse wedstrijd uitgeroepen tot Nederlands kampioen Tuinaanleg 2023! Ze gaan in september strijden op het Europese toneel in Polen. 

Finale Skills heroes Bloembinder 2023

Een mooie zesde plaats behaald door Maud Berendsen.

Skills 2022

Zilver Skills Heroes Bloembinder

Thijs van Voorst kreeg de zilveren medaille omgehangen bij Skills Heroes Bloembinder op 1 april 2022 in Utrecht. Het werk van Thijs viel op vanwege zijn pastel getinte, duurzame productpresentatie.

Zilver Skills Heroes Tuinaanleg

Twan Geven en Willem Mateman wonnen tijdens de Groene Sector Vakbeurs  in Hardenberg de zilveren plak voor Skills Heroes Tuinaanleg. 

Skills 2020 en 2021

Kwalificatiewedstrijd Skills Heroes Tuinaanleg door Branchevereniging VHG

Inzet is één van de vier tickets voor het Nederlands kampioenschap van 13 t/m 15 februari in Den Bosch. Op 24 en 25 januari strijden teams van Aeres MBO Velp, Lentiz, Wellantcollege en Zone.college in Velp om het regionaal kampioenschap. Ruben Kolkman en Bram Stegers hebben de voorrondes gewonnen en leggen samen met de andere teams een tuin van 5 bij 5 meter aan. Ruben en Bram werden tweede op de kwalificatiewedstrijden in Velp en mochten helaas dit jaar niet naar de finale om het kampioenschap. In 2021 zijn er, vanwege corona, helaas geen wedstrijden Tuinaanleg georganiseerd.

Kwalificatiewedstrijd Skills Heroes Bloembinden

Op 6 maart 2020 is Rik Nederlands kampioen Bloembinder geworden. Daar versloeg hij Silke Schoenaker en mag zich nu een jaar lang 'Beste Vakman Bloembinder" noemen!  In september zouden de EuroSkills in Oostenrijk zijn, dit was verzet. Rik zou Nederland vertegenwoordigen in januari 2021 met TeamNL. Helaas is ook deze Europese wedstrijd, vanwege corona, niet doorgegaan. TeamNL is gehuldigd in een speciale live uitzending door Skills Netherlands.

Berg Award 

Team Netherlands is genomineerd voor Berg Award tijdens Ambassadeursgala Dit is mbo. Op maandag 17 mei 2021 is het zover: de 20ste editie van het Ambassadeursgala! Dit gala wordt georganiseerd door de MBO Raad. Team Netherlands is daarbij speciaal uitgenodigd. Live vanuit Theater Orpheus zet ‘Dit is mbo’ tijdens een fantastische galavoorstelling alle ruim 70 finalisten vanuit verschillende projecten coronaproof in de spotlights. Waaronder dus de leden van Team Netherlands. Zij maken kans op het winnen van de Berg Award! Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan de Team Netherlands deelnemer(ster) die zich het meest heeft  onderscheiden tijdens zijn of haar periode bij Skills. 

WorldSkills 2019

WorldSkills 2019 Kazan Rusland - Fantastisch knappe zesde plaats voor Joëlle Weening in een sterk deelnemersveld. Met haar 707 van de 800 te behalen punten ontving ze de medal for excellence! Aeres Velp is ongelofelijk trots op deze prestatie.

Skills Heroes Etaleur - Goud voor Joëlle Weening uit Ede. Vorig jaar won ze al de bronzen medaille. Echt een superprestatie. Ze vertegenwoordigt Nederland eind augustus 2019 bij de WorldSkills in Kazan, Rusland.

Skills Heroes Bloembinden - Voor het beroep Bloembinder had Niek de Geest zich gekwalificeerd voor de 3-daagse finale. Niek heeft een hele knappe vijfde plaats bemachtigd!

Skills Heroes Tuinaanleg (organisatie door branchevereniging VHG) Het Team van Velp, Jarno Lippets en Roel Klein Hesselink werden tweede tijdens de kwalificatiewedstrijd. Alleen de nummer 1 ging naar het NK in Amsterdam.

Deze film van The Finals 2019 in Amsterdam laat zien wat Skills betekent voor studenten en het onderwijs.

 

Skills 2018

Skills Heroes Etaleur - Joëlle Weening uit Ede en student is derde van Nederland geworden in Zwolle. Joëlle heeft in 2018 haar niveau 3 opleiding Styling & Design met een diploma afgesloten en liep stage bij Woonboulevard Eijerkamp in Veenendaal.

Skills Heroes Tuinaanleg (wordt georganiseerd door brancheverening VHG) - Aeres MBO Velp stond in twee kwalificatiewedstrijden en heeft de finale helaas net niet kunnen bereiken.

Skills Heroes Bloembinden - Ilena Westerbroek is zesde van Nederland geworden in Zwolle. Ilena komt uit Voorthuizen en werkt bij Meesterlijk Geschikt in Apeldoorn.

Skills 2017

Het Tuinaanlegteam Steffen Olijslager en Niek Graven heeft het geschopt tot de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg van 16 t/m 18 februari in Den Bosch. Zij hebben daar met 502 punten een mooie bronzen medaille veroverd. In 2016 wonnen zij op deze wedstrijd het zilver.

Voor het eerst is er dit jaar een kandidaat naar de kwalificatiewedstrijd Etaleur in Utrecht gegaan. Jikke Hende is daar met 492 punten vijfde geworden en mag van 16 t/m 18 maart meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen in the Skills Finals in de RAI Amsterdam.

EuroSkills 2016

Op de foto ziet u Carmen Geurtsen, afgestudeerd op niveau 4 Bloem. Zij is in 2016 Nederlands kampioen Bloemschikken geworden en mocht voor Skills Nederland naar Göteborg in Zweden om ons land te verdedigen. We zijn met 45 Bloem studenten naar Zweden op excursie gegaan om het land en het vak daar te zien en natuurlijk om Carmen aan te moedigen. Ze is op een prachtige negende plek geëindigd in een heel sterk deelnemersveld.

WorldSkills 2015

Het team hoveniers, Bram Wevers en Simon Kuiperij, zijn zelfs twee keer achter elkaar Nederlands kampioen Tuinaanleg geworden, in 2014 en 2015. Helaas was er geen tegenstand op de EuroSkills in Duitsland in 2014 maar in 2015 kregen ze wel de kans om na het NK met de VHG en TeamNL naar de WorldSkills in Brazilië hun skills te laten zien. Zij zijn daar gewoon vierde van de wereld geworden met keihard bikkelen en ze behaalden meer dan 500 punten dus een extra excellente medaille. Heel erg knap. Sharyn Jager, de Nederlands kampioen van 2015 werd ook afgevaardigd naar de WorldSkills en behaalde een 14e plaats en 493 punten. Trots op deze drie WK-gangers.