Groen én Creatief! Dat zijn de Velpse mbo opleidingen

Ga voor een groene en creatieve toekomst bij Aeres MBO Velp!

In Velp kun je je opleiding volgen in drie groene en creatieve vakrichtingen.

Tuin, landschap en recreatie / Hoveniersopleiding

Een gezonde leefomgeving, klimaat, ecologie en het omgaan met milieu wordt steeds belangrijker. Jij werkt aan de groene leefomgeving.
Aeres MBO Velp werkt intensief samen met het regionale groene bedrijfsleven, onder andere via gastlessen. Aeres MBO Velp heeft het certificaat Excellente School van branchevereniging VHG ontvangen, de zogenoemde Groene Hotspot. Hier zijn we trots op en zo houden we de kwaliteit van de opleiding goed in de gaten.
Eén van de projecten waar we aan werken is Operatie Steenbreek van de Gemeente Rheden en Arnhem. Niveau 4 examenkandidaten ontwerpen een tuin voor een bewoner uit het dorp of de stad en leggen deze samen met andere studenten aan. Steenbreek staat voor: steen eruit, groen erin. Dat is wat ze doen met het ontwerp. Zorgen dat het een klimaatbestendige tuin wordt, waarin oude materialen duurzaam verwerkt worden in de nieuwe tuin. Een mooi project. Laat je over alles informeren tijdens onze open dagen of een informatieavond.
Ook de cursus motorkettingzagen kun je volgen tijdens je opleiding.  

Bloem / bloemstylist

Mensen komen van ver voor de Nederlandse bloemen, kunst en design. Als bloembinder beheers je het vakgebied in de breedte en ontwikkel je jouw eigen stijl. Tijdens deze opleiding blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen in de branche, maak je bloemontwerpen, visualisaties met bijbehorende offertes en presenteer je het in de ruimte. Aeres MBO Velp is de eerste school met het kwaliteitslabel 'Floral Education Center' van de brancheorganisatie voor bloemisten en daar zijn we trots op. Door samenwerking met het bedrijfsleven wordt het beroep 'bloemist' leuker, breder en interessanter. Eén van de opleidingsonderdelen is het honneursprogramma van de vakgroep Bloem. De groep kreeg opdracht iets speciaals te ontwerpen voor ons jaarlijkse Festival Goed Groen, in 2019 werd een trouw-locatie voor een trouwceremonie ontworpen en gemaakt.

Biologische teelt

Droom je over werken in een groot akkerbouwbedrijf, een kleine tuinderij of een prachtige vaste plantenkwekerij? Dan ben je bij Aeres MBO Velp op het juiste adres om daarvoor dé vakman of
vakvrouw te worden. Samen met biologische ondernemers uit de regio leren we je alles over de de brede opleiding biologisch teelt waaronder plantenteelt, fruitteelt e.d. Je start de niveau 3 opleiding in de BOL om daarna een overstap naar de BBL en een arbeidscontract te kunnen maken vanaf leerjaar twee.

Entree-opleiding / assistent 

Ben jij op 31 juli 16 jaar of ouder en heb je geen diploma in het VO of MBO onderwijs? Steek je graag je handen uit de mouwen? Wil jij aan de slag als assistent bloemist, kweker of hovenier?  Neem dan contact op met mevrouw Adelaars om te kijken of onze entree-opleiding iets voor jou is.

In deze video vertelt Mirko iets over de Entree opleiding die hij inmiddels succesvol heeft afgesloten en hij is doorgestroomd in de niveau 2 opleiding Bloem.