Aeres MBO Bloemsierkunst student

Als medewerker bloemist houd je van bloemen en planten. Je werkt als bloemverkoper in een winkel of tuincentrum en helpt de klanten. Je bindt boeketten en maakt biedermeiers en corsages. Je verzorgt de bloemen en samen met de leidinggevende ook presentaties en etalages. Daarin combineer je creativiteit met kennis over bloemen en verkopen.

Talent voor groei

Wat ga je leren?

Je leert bloemschikken en eenvoudig bloemwerk maken. Dat zijn bijvoorbeeld boeketten, biedermeiers en corsages. Je leert ook etaleren en presenteren. Daarvoor is kennis nodig over bloemen en planten, over de verzorging, over veilig en hygiënisch werken en over verkoop. Je leert samenwerken en klanten helpen. Je krijgt algemene vakken zoals Nederlands en rekenen en in de BOL ook Engels, biologie en informatica.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Je kunt als bloembinder werken in een bloemenwinkel, binderij of tuincentrum. Soms werk je ook als verkoper. Je kunt bloemen en planten verzorgen, bloemwerk en presentaties maken en klanten helpen.

Met deze opleiding zijn je baankansen ruim voldoende. Je leest er meer over op www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Velp