Aeres MBO Bloemsierkunst studente met bloemen

Als specialist bloem ben je creatief en trendgevoelig. Je beheerst de vakkennis en vaktechnieken en bent innovatief. Je maakt bijzondere arrangementen waarbij je eigen stijl zichtbaar is. Je blijft je voortdurend ontwikkelen in de branche, maakt ontwerpen, visualisaties met offertes en kunt deze ook presenteren. Je realiseert de styling van de producten en ontwerpt nieuwe productpresentaties. Daarbij heb je een scherp oog voor commerciële kansen. Je geeft leiding, initieert, stimuleert en motiveert. Vaak heb je een eigen onderneming maar soms fungeer je ook als de creatieve rechterhand van de ondernemer waarbij jij de uitvoering aanstuurt. 

Wat ga je leren?

In leerjaar 1 en 2 volg je 1 dag in de week onderwijs en in leerjaar 3 volg je twee dagen onderwijs. 

Dit is een heel creatieve opleiding waar je naast de benodigde vakkennis en vaktechnieken op het gebied van bloembinden ook leert hoe je events ontwerpt, ontwikkelt en uitvoert (nationaal en internationaal). Je maakt bijzondere arrangementen waarbij je eigen stijl zichtbaar is. Je bent helemaal op de hoogte van de laatste trends en innoveert zelf ook volop. Je leert ontwerpen, stylen en decoreren. Je leert van alles over materialen en trends en je krijgt vakken zoals kunstgeschiedenis, vormleer, interieur, tekenen en materialenkennis.

Mocht je al in het bezit zijn van een niveau 3 of niveau 4 opleiding bloem-groen-styling dan is het mogelijk om deze opleiding in 1 jaar af te ronden. Je volgt dan een dag in de week onderwijs. 

Let op bij aanmelding!
De eenjarige opleiding is in de opleidingenzoeker niet als zodanig benoemd. Kies in het menu van de opleidingen dus voor de "gewone" niveau 4-opleiding van jouw keuze en vermeld in het ‘opmerkingenveld’ dat je de eenjarige variant wilt volgen.
 

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen, krijg je te maken met lesgeld en schoolkosten (boeken e.d.). Tot je 18e jaar hoef je nog geen lesgeld te betalen. Daarna betaal je zowel school- als lesgeld. Jaarlijks stelt Rijksoverheid de hoogte vast van het lesgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een deeltijd of BBL-opleiding. De schoolkosten verschillen per opleiding. Meestal betaal je tussen de €400 en €750 euro per schooljaar.

Toekomst

Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten als bloemenarrangeur. Je kunt ook verantwoordelijkheid dragen in een tuincentrum of bloemenspeciaalzaak. Je bent in staat om leiding te geven aan medewerkers en met anderen (bloembinders) samen te werken in grote opdrachten voor aankleding en decoratie. De wereld is je werkveld.

Voor deze opleiding zijn baankansen bij www.kansopwerk.nl onbekend. 

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Velp