Aeres MBO Bloemsierkunst studente met bloemen

Als specialist bloem en styling ben je creatief, trendgevoelig en innovatief. Je beheerst de vakkennis en vaktechnieken vanuit het bloemenvak en de groene styling.

Omdat je innovatief bent maak je bijzondere arrangementen waarbij je eigen stijl zichtbaar is. Je blijft je voortdurend ontwikkelen in de branche, maakt ontwerpen en visualisaties met offertes en kunt deze ook presenteren.

Jouw aankleding van winkels, bruiloften, evenementen en feesten en de productpresentaties die je maakt geven mensen een prettig gevoel. Daarbij heb je een scherp oog voor commerciële kansen.

Je geeft leiding, initieert, stimuleert en motiveert. Jij bent het creatieve talent die grote projecten aanstuurt in een groen bedrijf of je hebt je eigen onderneming.

Wat ga je leren?

Dit is een hele creatieve opleiding waar je naast de benodigde vakkennis en technieken op het gebied van bloembinden én groene styling ook leert hoe je events ontwikkelt, ontwerpt en uitvoert, internationaal en nationaal.
Je maakt bijzondere arrangementen en productpresentaties waarbij je eigen stijl zichtbaar is en bent in staat om een totaalconcept neer te zetten. Denk hierbij aan een winkel of interieurontwerp.
Je bent op de hoogte van de laatste trends en innoveert zelf volop. Je leert ontwerpen, stylen decoreren en adviseren.
In het laatste leerjaar kun je kiezen uit twee keuzedelen, de specialisatie ondernemer of keuzedeel interieurvormgeving.

Talent voor groei

Mogelijke beroepen

Als specialist bloemstylist ben je breed inzetbaar in het werkveld. Je bent een echte vakman of vakvrouw die de kunst van adviseren verstaat en de klant een totaalconcept in de groene beleving kan leveren op het gebied van bloem, groen en styling.

Mocht je al in het bezit zijn van een niveau 3 of niveau 4 opleiding bloem-groen-styling dan is het mogelijk om deze opleiding versneld af te ronden. 
Let op bij aanmelding!
De eenjarige opleiding is in de opleidingenzoeker niet als zodanig benoemd. Kies in het menu van de opleidingen dus voor de "gewone" niveau 4-opleiding van jouw keuze en vermeld in het ‘opmerkingenveld’ dat je de eenjarige variant wilt volgen.

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Deze opleiding is een goede basis als je zelf een onderneming wilt starten als bloemenarrangeur. Je kunt ook verantwoordelijkheid dragen in een tuincentrum of bloemenspeciaalzaak. Je bent in staat om leiding te geven aan medewerkers en met anderen (bloembinders) samen te werken in grote opdrachten voor aankleding en decoratie. De wereld is je werkveld.

Voor deze opleiding zijn baankansen bij www.kansopwerk.nl onbekend.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Velp