Werkreis Indonesiƫ bij Wildlife Center

Ieder schooljaar gaat er een groep studenten samen met twee docenten richting Indonesië.

Hier gaan we ons inzetten voor de Wanicare Foundation. De Wanicare Foundation zet zich in voor de bedreigde dieren van Java en omgeving die door illegale handel, jacht of habitatverlies ernstig bedreigd worden. De Wanicare Foundation vangt deze dieren op, rehabiliteert ze en probeert waar mogelijk deze dieren weer terug vrij te laten in het wild. De Wanicare Foundation maakt, om dit mogelijk te maken, gebruik van het Cikananga Wildlife Center (Pusat Penyelamatan Satwa Cikananga-PPSC)

Ons doel voor deze reis is om ons in te zetten voor deze dieren en organisatie. Door middel van ons aan te sluiten bij het team van dierverzorgers en het uitvoeren van ons project proberen we ons steentje bij te dragen.

Werkreis Costa Rica

De bestemming naar Work With Nature in Costa Rica is gericht op Natuuronderzoek en Natuurbehoud. Er wordt van je verwacht dat je actief meedoet aan het programma, wat kan bestaan uit meewerken aan het onderzoek of onderhoudswerkzaamheden verrichten voor de organisatie en het behoud van de jungle. Maar waarin we ook bij andere organisaties (La Tortuga Feliz) mee gaan werken en de school CATIE Universiteit bezoeken. Het is een werkreis, maar er zal voldoende ruimte zijn voor ontspanning en gelegenheid om kennis te maken met de omgeving, plaatselijke gewoontes en met elkaar.