Maatwerktraject Science

Wil jij graag een hbo studie Toegepaste biologie doen, maar heb je niet het juiste profiel, de juiste vooropleiding of je propedeuse hbo niet gehaald? Dan is het maatwerktraject echt iets voor jou!

Met het maatwerktraject kun je in twee jaar een mbo niveau-4 Toegepaste biologie, binnen vijf jaar een mbo-4 én een hbo-diploma behalen. Na jouw mbo opleiding, kan je direct tot het tweede leerjaar van de hbo-studie Toegepaste biologie van Aeres Hogeschool instromen. Je moet dan wel aan alle voorwaarden hebben voldaan. 

Snelle m-hbo route!

In de mbo jaren van het maatwerktraject zijn alle kennis en vaardigheden van het eerste jaar hbo verwerkt. Je doet theoretische, maar vooral ook veel praktische kennis op van het veldwerken, onderzoek en lab-techniek. Een groot deel van je tijd is gevuld met leuke en leerzame praktische stages. 

Binnen het maatwerktraject kun je kiezen tussen drie profielen: Ecoloog, Toegepaste biologie en Wildlife & Nature. In de eerste periode maak je kennis met alle profielen. Daarna maak je een keuze voor specialisatie in één van deze profielen.

In de laatste periode van de snelle route, volg je de eerste module samen met hbo-studenten. In deze tijd word je klaargestoomd voor het nieuwe avontuur op het hbo. 

Het tweede deel van de module vindt plaats in het tweede jaar van het hbo. Als je deze module haalt en je krijgt een positieve beoordeling van de begeleiders, mag je starten in het tweede jaar van de hbo-opleiding Toegepaste biologie aan Aeres Hogeschool Almere. Vanaf dat moment volg je het reguliere hbo studieprogramma. 

Schrijf je hier in voor deze opleiding

  • Duur: 2 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: mbo niveau 4 of havo- of vwo diploma.