Vakmanschapsroute

Mijn niveau
Mbo niveau 2
Ik zoek
BOL (leren en stage)
Mijn interesse
Dier
Mijn interesse
Voeding en gezondheid
Mijn interesse
Tuin en landschap
Mijn interesse
Verkoop en logistiek
Duur
2 jaar

Wil jij graag ontdekken waar jij gelukkig van wordt? Ben jij iemand die van aanpakken weet en het leuk vindt om nieuwe en verschillende dingen te leren? Volg dan onze brede niveau 2 opleiding, wordt bekwaam medewerker en specialiseer je in een mooi beroep! 

De opleiding

Tijdens deze brede opleiding ga jij kennis opdoen in verschillende vakgebieden, zoals in het groen, voeding, dierverzorging of (groene) detailhandel. Gedurende de studie zoek je uit waar jouw hart ligt en wat voor beroep bij jou past.

In het eerste jaar van de opleiding krijg je een breed scala aan vakken en informatie over verschillende richtingen aangeboden, of kies je direct voor een beroep. Door de uitdagende theorie en leuke praktijk, maak je kennis met verschillende opleidingen.

Naast een introductie bij de opleidingen, leer je ook veel basisvaardigheden die bij elk beroep goed van pas komen! Denk hierbij aan communiceren met klanten, omgaan met digitale middelen, plannen en logistieke vaardigheden.

In deze brede niveau 2 opleiding kies je een uitstroomrichting in de richting groen, voeding, dierverzorging of detailhandel en kan jij je specialiseren in een vakgebied naar jouw interesse!

  • Duur: 2 jaar
  • BOL: Ja / BBL: Nee
  • Toelatingseisen: Vmbo-diplomabasisberoepsgerichte leerweg of diploma entree-opleiding (mbo-niveau 1)

Richtingen en mogelijke beroepen

Medewerker Groen

In de groene richting van onze brede niveau 2 opleiding, leer je alles over de aanleg en het onderhouden van verschillende groenvoorzieningen. Je maakt kennis met de nieuwste ontwikkelingen binnen de groenbranche en leert alles over groen in de stad, maar ook het groen van parken, plantsoenen, sportparken en groenstroken.

Na je opleiding kun je aan de slag als hovenier, groenvoorziener óf doorstromen naar niveau 3.

Medewerker Voeding en technologie

Bij de richting Food komen allerlei onderwerpen aan bod die te maken hebben met nieuwe ontwikkelingen in de voedingsbranche. Je leert alles over het bereiden, verwerken en verpakken van voedsel.

Na je opleiding kun je aan de slag als medewerker in de vershandel, productiemedewerker óf doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Medewerker Dierverzorging

In de richting dierverzorging heeft alles wat je doet, direct of indirect, met dieren te maken. Je voert veel voorkomende handelingen uit zoals voeren, verzorgen, schoonmaken en het zorgen voor de leef- en werkomgeving van dieren.

Na je opleiding kun je aan de slag als medewerker kinderboerderij, medewerker asiel/pension/kennel, medewerker dierenspeciaalzaak of doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Groene retailmedewerker (verkoper)
In de richting van (groene) detailhandel wordt je breed opgeleid om in jouw toekomst een bedrijf zoals een tuincentrum of groothandel draaiend te houden en te zorgen dat het er allemaal netjes uit ziet. Je leert alles over (groene) producten en leert om deze op een klantvriendelijke wijze te verkopen.

Na je opleiding kun je aan de slag als groene retailmedewerker (verkoper), kun je winkel styling toepassen óf doorstromen naar een niveau 3 opleiding.

Medewerker hovenier

Lees hieronder meer over deze opleiding

Medewerker dierverzorging

Lees hieronder meer over deze opleiding

Medewerker groene retail

Lees hieronder meer over deze opleiding

Medewerker voeding en technologie

Lees hieronder meer over deze opleiding