Alles over inschrijven

Inschrijven voor 1 april 2023*

Studenten die zich willen inschrijven voor een mbo-opleiding moeten dit uiterlijk op 1 april 2023 voorafgaand aan het betreffende studiejaar doen. Indien de student zich aanmeldt voor 1 april 2023, voldoet aan de vooropleidingseisen en deelneemt aan de verplicht gestelde intake-activiteiten is sprake van toelatingsrecht. Indien de inschrijving is ontvangen na 1 april 2023 en/of als de student niet verschijnt bij de verplichte intakeactiviteiten, dan kan de student nog steeds worden toegelaten. Het recht om toegelaten te worden tot de gekozen opleiding is er dan echter niet. Lees het document Toelatingsbeleid voor meer informatie. 

Inschrijven gaat digitaal via de knop ‘Inschrijven’ rechtsboven op deze pagina of hieronder.

De aanmelding verloopt via de website van CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Om je aan te melden heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via digid.nl/aanvragen.

Heb je geen BSN (burgerservicenummer)? Of woon je in het buitenland en wil je een opleiding volgen bij Aeres MBO? Dan kan je inloggen met een eenmalige toegangscode. Deze toegangscode vraag je aan door een e-mail (voorzien van roepnaam en geboortedatum) te sturen naar csa@aeres.nl. De toegangscode ontvang je vervolgens zo snel mogelijk via je e-mail en hiermee kan je inloggen in CAMBO.

Heb je je DigiD bij de hand? Volg dan onderstaande stappen om je aan te melden voor een opleiding:

  • Heb je de mbo opleiding van jouw keuze gevonden? Meld je dan aan via de opleidingspagina door op de knop ‘aanmelden’ te klikken
  • Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de landelijke website ‘centraal aanmelden mbo (CAMBO)’
  • Hier zijn de gegevens van de door jou gekozen opleiding vaak al ingevuld. Je hoeft deze gegevens alleen maar te controleren en eventueel aan te vullen met je eigen gegevens
  • Als de gegevens van de door jou gekozen opleiding niet zijn ingevuld kan je de opleiding zelf opzoeken in CAMBO
  • Direct na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail dat je aanmelding goed is ontvangen
  • Na je aanmelding ontvang je meer informatie over de vervolgstappen en wanneer je inschrijving voor de opleiding definitief is.

Je ontvangt later een uitnodiging voor een AMN talentscan en een kennismakingsgesprek en dan word je verder geïnformeerd over de vervolgstappen.

 Numerus fixus:

Sommige opleidingen van Aeres MBO Barneveld zijn extra populair. Daardoor heeft een aantal opleidingen een beperkt aantal plaatsen. Dit heet numerus fixus, het betekent letterlijk ‘een vast aantal’; bij inschrijving na 1 april 2023 bestaat de kans dat je voor onderstaande opleidingen niet meer geplaatst kunt worden en daardoor op een wachtlijst terechtkomt:

Opleiding Plekken
Medewerker dierverzorging (niveau 2 BOL) 60
Vakbekwaam medewerker dierverzorging (niveau 3 BOL) 80
Bedrijfsleider dierverzorging (niveau 4 BOL) 80
Paraveterinair dierenartsassistent (niveau 4 BOL) 110
Paraveterinair dierenartsassistent SPRINT (niveau 4 BOL) 60
Paraveterinair dierenartsassistent internationaal (niveau 4 BOL) 22
Medewerker paardenhouderij (niveau 2 BOL) 24
Vakbekwaam medewerker paardensport en -houderij (niveau 3 BOL) 30
Instructeur paardensport en - houderij (niveau 3 & 4 BOL) 12

Voor sommige opleidingen organiseren we aanvullende intakeactiviteiten. Je hoort het tijdig als dit ook voor jouw opleiding geldt, je leest er in dit document meer over. 

Meer informatie over inschrijven voor een mbo-opleiding vind je hier: