Instructeursopleiding niveau 3

Als instructeur, ruiter, trainer of groom werk je voortdurend aan je eigen rij- en coachingsvaardigheden. Tijdens je opleiding word je getraind door topinstructeurs. Voor deze opleiding heb je een eigen (sport)paard nodig.

Wat ga je leren?

Instructeursopleiding niveau 3 (alleen in Barneveld)

Heb je al landelijke wedstrijdervaring? Dan kun je de Instructeursopleiding niveau 3 in Barneveld ook kiezen. Naast de opleiding tot ORUN aspirant-instructeur behaal je, afhankelijk van je rijniveau, het diploma Basissport of – wedstrijdsport. Je werkt dan aan je eigen rij- en trainingsvaardigheden en krijgt les van top instructeurs. Na de opleiding kun jij werken als ruiter, instructeur basissport/wedstrijdsport, , aspirant-instructeur, organisator evenementen, groom en trainer.

Bijzonderheden

  • Je krijgt praktijkles op het Aeres Hippisch Centrum.
  • Behalen van het Orun diploma aspirant instructeur én instructeur basissport of wedstrijdsport.
  • Mogelijkheid tot overnachten op het Aeres Hippisch Centrum.
  • Les van topinstructeurs.
  • Verbeteren rijvaardigheid met eigen (sport)paard.
  • Mogelijkheid tot stallen eigen paard.

Voorwaarden

  • Eigen paard (min. 1.60) ter beschikking
  • Minimaal L+2 dressuur en B+2 springen
  • Paard kunnen meenemen naar het Aeres Hippisch Centrum
  • Je neemt actief deel aan KNHS-wedstrijden

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 1.168 (schooljaar 2020-2021 € 1.202) als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Toekomst

Met deze opleiding kun je werken met paarden. Bijvoorbeeld als groom (professionele paardenverzorger), ruiter, africhter van jonge paarden, instructeur, trainer of medewerker op een manege, handels- en/of wedstrijdstal, ruitersportzaak, paardenkliniek of evenementenorganisatie. Met name in de organisatie van hippische evenementen.

Voor deze opleiding zijn baankansen onbekend. Je leest meer over baankansen op kansopwerk.nl.

Verder leren?
Als je wilt verder leren in dit vakgebied kun je kiezen voor de opleiding Bedrijfsleider paardensport en -houderij (BOL) op mbo-niveau 4. Of, als je voldoet aan rijtechnische voorwaarden, voor de opleiding Instructeur paardensport en -houderij (BOL), eveneens op mbo-niveau 4.

Relevante opleidingsinformatie
Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Van deze opleiding is op dit moment nog geen studiebijsluiter.

Volg ons ook op Instagram