Doel van de studentenraad

Als studentenraad hebben we als doel om van iedere opleiding een student in de Studentenraad te hebben. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat alle studenten een stem hebben en hun belangen vertegenwoordigd worden. 

Wij als studentenraad hebben als taak om de belangen van studenten bij de directie en het managementteam op school te vertegenwoordigen. De Studentenraad is ook een luisterend oor voor alle geluiden op school over de aanpak, het onderwijs, de organisatie en andere zaken die belangrijk zijn voor de studenten. 

Wij zijn zeer betrokken bij de ontwikkeling van onze school en wij willen ervoor zorgen dat de studenten de best mogelijke ervaring hebben tijdens hun studie. Mocht je als student op Aeres ideeën, zorgen of suggesties hebben, dan kun je altijd terecht bij de Studentenraad. Samen werken we aan een betere school!

Door studenten, voor studenten.
Daar staan we samen als studentenraad voor!

 

Neem contact met ons op!

Heb je vragen? Is er iets wat je anders wil zien op school? Of wil je zelf bij de studentenraad? Stuur ons dan een mail: sr.barneveld@aeres.nl

Iedere maand houden we ook een inloop op het leerplein achter de kantine. Op de schermen in de school kondigen we aan wanneer dat is. Kom gerust langs!

MICHELLE

Mijn naam is Michelle Baljeu, ik ben 21 jaar en op het moment zit ik in de traject klas van dierverzorging niveau 2. Ik zit ondertussen 2 jaar in de studentenraad en dat vind ik erg leuk! Het is fijn om mijn mening te geven en verbeteringen aan te kunnen brengen op school en deze te zien ontwikkelen.

JUNO

Hi! Ik ben Juno, 21 jaar oud en zit in leerjaar 3 van de opleiding Paraveterinair. Dit is ook mijn derde jaar in de studentenraad. Ik vind het leuk om bij de studentenraad te zitten! Nu krijg ik veel dingen mee achter de schermen van school en kan hier zelf ook aan bijdragen!

ROBIN

Hoi, ik ben Robin. Ik zit in het 2e jaar van de opleiding Dier en Management die ik met veel plezier volg. Wat ik wil worden weet ik nog niet omdat ik eigenlijk elke diergroep heel erg interessant vind. Ik ben bij de studentenraad gegaan omdat ik mij erg betrokken voel bij de school en daar graag iets mee wilde doen. En omdat ik ervoor wil zorgen dat onze school een leuke, fijne plek is waar iedereen elke dag met veel plezier heen gaat.

ROSA

Ik ben Rosa Everts, 17 jaar oud en ik zit in de tweede klas van de opleiding Dier en Management niveau 4. In het einde van het eerste jaar ben ik bij de studentenraad gekomen, ik had al een beetje ervaring met de raden op school want ik zat op het VMBO bij de leerlingenraad. Vergeleken met de leerlingenraad is dit wel veel leuker! Je mening wordt meer gerespecteerd en je kan al je ideeën kwijt. Hiernaast vind ik het ook heel interessant hoeveel dingen je leert van de school en hoe het eigenlijk intern draait. Dit heb ik al een beetje kunnen toepassen bij werk en stages omdat je al meer weet over hoe het gaat binnen een bedrijf.

JELLE

Mijn naam is Jelle Raatjes  & ik ben  4e jaar student hier op school. Ik begon als  een jong broekie met  een niveau 2 opleiding op deze school en ben inmiddels een niveau 4  student.  Ik doe nu de opleiding  bedrijfsleider dierverzorging. 

In mijn tijd dat ik hier op school zit zag ik veel veranderen, ik wilde dat ook maar wist niet hoe.  Ik hoorde de studentenraad steeds vaker en zag de groei hierin. Toen wist ik het zeker, ik wil helpen met de school verbeteren en lid worden bij de studentenraad.  Ik ben nu een tijdje lid met veel plezier.

 Ik zie dat de studentenraad aan het vernieuwen is en een nieuwe fase doormaakt, veel studenten zijn nu bezig met zijn laatste jaar en zijn bezig met het promoten van de studentenraad en de ervaring overbrengen naar de nieuwe leden. Ik zit hier middenin en heb het voordeel dat ik al langer op school zit en nog zeker 2 jaar langer doorga.

KHALYDA

Ik ben Khalyda Jongman, ik ben 20 jaar en doe de opleiding Paraveterinaire niv. 4. Ik ben voorzitter van de studentenraad en ondertussen ook van de Centrale Studenten Raad van Aeres. Voor deze opleiding heb ik de opleiding niv. 3 dierverzorging gedaan, in het 2de leerjaar van die opleiding ben ik in de studentenraad terecht gekomen. Ondertussen zit ik 4 jaar in de Studentenraad en het bevalt mij super goed, ik kan al mijn meningen en ideeën kwijt en delen met de andere leden van de studentenraad, het is een kleine familie onder studenten geworden. Je leert nieuwe dingen die je weer kan gebruiken in je werk en je stages.

JESSE

Mijn naam is Jesse Huis in ’t Veld en zit in mijn examenjaar van de opleiding paraveterinair. In de studentenraad heb ik de rol notulist, maar doe zeker nog meer. Bijna mijn gehele schooltijd ben ik lid geweest van de studentenraad en hierdoor veel kunnen veranderen. De meeste scholieren hebben niet door dat de studentenraad een grote rol heeft en je als student veel kan inbrengen.

Naast dat je veel praktische dingen bespreekt is het contact hebben met docenten, marketing-team, teamleiders en zelfs de directeur ook taak van de studentenraad. Hiermee organiseer je evenementen zoals paarse-vrijdag, maar behandel je ook hoe jij je als student voelt op school.

Na meer dan 3 jaar in de raad heb ik veel bereikt en is het erg leuk en gezellig geweest. Daarnaast ook mooie competenties mogen leren. En misschien ben jij wel het nieuwe lid die we zoeken!? 

Myrthe

Hai hai, ik ben Myrthe en ben 19 jaar. Ik zit in het derde jaar van de opleiding Paraveterinair. Ik vind de studentenraad erg interessant want je krijgt een heel andere kijk op de school, wat er achter de schermen allemaal gebeurt bijvoorbeeld. Ik ga er altijd met plezier heen en je kan al je goede idee bespreken. Ik hoop dat we nog veel voor de school en andere studenten kunnen doen. Nog een pluspuntje is natuurlijk dat je je lb+ punten binnen hebt met de studentenraad.