Aeres MBO Dierverzorging paraveterinair praktijkles

Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen. Het paraveterinaire diploma is internationaal erkend (door Acovene). Hiermee kun je overal in de wereld terecht bij welke dierenkliniek dan ook.

Wat ga je leren tijdens de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent?

Je leert over dierverzorging, hoe je dieren moet verzorgen, voeden en huisvesten. Je leert over voortplanting en rassen. Je krijgt vakken zoals anatomie, fysiologie, pathologie, klinisch onderzoek, laboratoriumwerkzaamheden, instrumentenleer, gebitsreiniging, assisteren bij operaties, anesthesie, radiologie, medicijnleer, apotheekbeheer, communicatie met de klant, administratie en registratie, praktijkmanagement. Verder krijg je ook loopbaan en burgerschap, Nederlands, Engels, rekenen, biologie, scheikunde, basis administratie en registratie, samenwerken, wetgeving en ethiek bij dieren.

Toelatingsvoorwaarden

  • Vanaf vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
  • Havo/vwo (met overgangsbewijs van havo 3 naar 4)
  • Diploma mbo-niveau 2 of 3

Bijzonderheden van de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent

Het eerste jaar van de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent is basis dierverzorging, daarna volg je het specifieke programma van de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent.

Keuzedelen 

In de loop van de opleiding krijg je keuzedelen aangeboden. Je verdiept je zo in de bepaalde onderwerpen. Tijdens de opleiding krijg je informatie over de keuzemogelijkheden.

Talent voor groei

Kosten

Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.

Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.

Een volledige indicatie van de opleidingskosten 2024-2025 download je hier

Toekomst

Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen.

Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl.

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld

Opleiding Paraveterinair dierenartsassistent voor volwassenen volgen?

Ben jij meer op zoek naar een volwassenen opleiding paraveterinair dierenartsassistent? Of wil je je laten omscholen als paraveterinair dierenartsassistent? Dan is het volwassenonderwijs bij Aeres Training Centre Barneveld er voor jou om door te leren. 

Kom naar de open dag

Kom naar onze open dagen in Barneveld