Aeres MBO Dierverzorging paraveterinair praktijkles

Sprintopleiding paraveterinair dierenartsassistent

Interessegebied
Dier
Leerweg
BOL (leren en stage)
Niveau
Mbo niveau 4

Binnen twee jaar gediplomeerd Paraveterinair Dierenartsassistent worden? Met een havodiploma is dit mogelijk. In onze sprintopleiding behandelen we in sneltreinvaart alles over dierverzorging en het paraveterinaire beroep.

Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen. Het paraveterinaire diploma is internationaal erkend (door Acovene). Hiermee kun je overal in de wereld terecht bij welke dierenkliniek dan ook.

Wat ga je leren?

Je leert over dierverzorging, hoe je dieren moet verzorgen, voeden en huisvesten. Je leert over voortplanting en rassen. Je krijgt vakken zoals anatomie, fysiologie, pathologie, klinisch onderzoek, laboratoriumwerkzaamheden, instrumentenleer, gebitsreiniging, assisteren bij operaties, anesthesie, radiologie, medicijnleer, apotheekbeheer, communicatie met de klant, administratie en registratie, praktijkmanagement. Verder krijg je ook loopbaan en burgerschap, Nederlands, Engels, rekenen, biologie, scheikunde, basis administratie en registratie, samenwerken, wetgeving en ethiek bij dieren.

Toelatingsvoorwaarden

  • Havodiploma
  • Diploma mbo-niveau 4

Toelating is verder afhankelijk van een goede uitkomst van de Talentscan en het kennismakingsgesprek.

Bijzonderheden

Het eerste deel van de opleiding is basis dierverzorging, daarna volg je het programma van de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent. Mogelijkheid tot het volgen van Paraveterinair Dierenartsassistent Internationaal.

Talent voor groei

Kosten

Het lesgeld voor een BOL-opleiding bedraagt dit schooljaar € 608 als je op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent en een voltijd opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs volgt. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen.
Let op: eigenlijk bedraagt het lesgeld dit jaar (2021-2022) € 1216 maar vanwege de Coronamaatregelen krijg je 50% korting.

Overige kosten: Tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en introductiekamp (1e leerjaar).
Reken eventueel ook op de kosten voor een laptop of tablet.

Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.
Een volledige indicatie van de opleidingskosten 2022-2023 download je hier

Toekomst

Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen.

Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl

Relevante opleidingsinformatie

Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.

Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding:

Specifiek voor Aeres MBO Barneveld