Cookies op www.aeresmbo.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Binnen twee jaar gediplomeerd Paraveterinair Dierenartsassistent worden? Met een havodiploma is dit mogelijk. In onze sprintopleiding behandelen we in sneltreinvaart alles over dierverzorging en het paraveterinaire beroep.
Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen. Het paraveterinaire diploma is internationaal erkend (door Acovene). Hiermee kun je overal in de wereld terecht bij welke dierenkliniek dan ook.
Je leert over dierverzorging, hoe je dieren moet verzorgen, voeden en huisvesten. Je leert over voortplanting en rassen. Je krijgt vakken zoals anatomie, fysiologie, pathologie, klinisch onderzoek, laboratoriumwerkzaamheden, instrumentenleer, gebitsreiniging, assisteren bij operaties, anesthesie, radiologie, medicijnleer, apotheekbeheer, communicatie met de klant, administratie en registratie, praktijkmanagement. Verder krijg je ook loopbaan en burgerschap, Nederlands, Engels, rekenen, biologie, scheikunde, basis administratie en registratie, samenwerken, wetgeving en ethiek bij dieren.
Toelating is verder afhankelijk van een goede uitkomst van de Talentscan en het kennismakingsgesprek.
Het eerste deel van de opleiding is basis dierverzorging, daarna volg je het programma van de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent. Mogelijkheid tot het volgen van Paraveterinair Dierenartsassistent Internationaal.
Bij Aeres MBO Barneveld werken we met de nieuwste technieken, werken we samen met dierenartspraktijken, toeleveranciers en dragen elke week weer bij aan diverse onderzoeken.
Hierdoor is ons Paraveterinair Centrum in Barneveld dan ook de plek waar al het nieuwste van het nieuwste wordt gebruikt en natuurlijk ook jij deze kennis meenemen in de praktijk.
Als je een mbo-opleiding gaat volgen krijg je te maken met lesgeld (voltijd BOL) of cursusgeld (deeltijd BBL) en opleiding gerelateerde schoolkosten. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de overheid voldaan. Tot je 18e jaar hoef je nog geen les- of cursusgeld te betalen. Jaarlijks stelt de overheid de hoogte vast van het les- en cursusgeld. Klik op de link om het actuele tarief te bekijken voor een voltijd mbo-opleiding (BOL) en een deeltijd of BBL-opleiding.
Overige kosten voor een opleiding zijn tussen de € 400,- en € 775,- voor boeken, leermiddelen, excursies, praktijkgelden en eventueel introductiekamp in het 1e leerjaar. Reken ook op de kosten voor een laptop of tablet.
Ben je minimaal 18 jaar en ga je een BOL-opleiding volgen?
Dan kun je studiefinanciering aanvragen.
Als paraveterinair dierenartsassistent werk je meestal in een dierenartsenpraktijk of dierenkliniek. Je helpt de dierenarts. Behalve het werk in de praktijk met vaak honden en katten en kleine medische handelingen help je ook klanten en geef je voorlichting over producten en behandelingen.
Voor deze opleiding zijn baankansen bescheiden. Je vindt meer hierover op de website www.kansopwerk.nl.
Studie in Cijfers is een studiebijsluiter die je onafhankelijke en actuele informatie geeft over mbo opleidingen en de arbeidsmarkt. Hoe is de studenttevredenheid van een opleiding? Wat was afgelopen schooljaar het slagingspercentage? Hoe is de kans op werk na je opleiding? Deze en andere relevante informatie vind je overzichtelijk bij elkaar in Studie in Cijfers.
Van de meeste opleidingen van Aeres MBO is een studiebijsluiter beschikbaar.
Bekijk de studiebijsluiter van deze opleiding: